Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Erdek Esnaf Odası Başkanı Canbaz: ?Ekmek satış tarifesini biz değil Balıkesir belirliyor?

Erdek Esnaf Odası Başkanı Canbaz: ?Ekmek satış tarifesini biz değil Balıkesir belirliyor?

Erdek´e bağlı Paşaliman Adası fırınlarında üretilen ekmeklerin yüksek rakamlara satılması hakkında bilgi veren Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı M. Fatih Canbaz...

Erdek´e bağlı Paşaliman Adası fırınlarında üretilen ekmeklerin yüksek rakamlara satılması hakkında bilgi veren Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı M. Fatih Canbaz, adada satılan ekmeklere satış tarifesi veren kurumu Balıkesir Esnaf Odaları Birliği olarak işaret etti.
Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı M. Fatih Canbaz, Paşalimanı´ndaki ekmek fiyatlarıyla ilgili basına açıklamada bulundu.


28 Şubat 2017 tarihinde Paşaliman Adası´nda faaliyet gösteren ekmek fırını sahiplerinin ekmek girdi maliyetlerini gerekçe göstererek kendilerinden zam talebinde bulunduğunu ifade eden Canbaz, ?Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak Paşalimanı´ndaki fırıncı esnafının talebi değerlendirilmek üzere Balıkesir Esnaf Odaları Birliği Tarife Komisyonu´na gönderdik.

Talebi değerlendiren Birlik Tarife Komisyonu navlun fiyatlarını da göz önüne alarak sadece Paşalimanı Adası´nda değil Marmara Adası´nda da ekmek fiyatlarını 9 Mart 2017 tarihi itibariyle 1,5 TL olarak belirlemiştir.? dedi.

Balıkesir Esnaf Odaları Birliği Tarife Komisyonu´nun belirlemiş olduğu fiyata itiraz süresinin 15 gün olduğunu belirten Canbaz, ?Bu süre içerisinde herhangi bir itirazın olmamasından dolayı belirlenen fiyatların uygulanmasına karar verilmiştir. Bu karar Erdek ve Marmara İlçe kaymakamlıklarının yanı sıra ilçe belediyelerine de gönderilmiştir. Ekmek fiyatları odamız tarafından değil bilakis Balıkesir Esnaf Odaları Birliği Tarife Komisyonu tarafından belirlenmektedir. Bu yönde kamuoyunu yanlış bilgilendirmeye yönelik haberlerle ilgili de gerekli yasal süreç odamız tarafından başlatılmıştır.? ifadesini kullandı.

Haber Merkezi



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu