Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Erdek Esnaf Kefalet´in mali kongresi yapıldı

Erdek Esnaf Kefalet´in mali kongresi yapıldı

Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, mali genel kurulda ortaklarına hesap verdi.

Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, mali genel kurulda ortaklarına hesap verdi.
Kooperatifin 50. olağan mali genel kurulu dün gerçekleştirildi.
Mali kongrede divan başkanlığına Balıkesir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Bölge Birlik Başkanı Erol Ayvaz seçilirken, katip üyeliklere Gönen Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Yalama ile Dursunbey Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Osman Kolukısa getirildi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunması ile başlayan kongrede, konuşma yapmak üzere kürsüye gelen Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakuş, kendilerinin kooperatif ortaklarına hizmet etmek için görev yaptıklarını belirtti.
Geçtiğimiz yıl üçüncü grupta yer alan Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi´nin ikinci gruba yükselerek kredi limitinin 150 bin liraya yükseldiğini ifade eden Başkan Karakuş, "2016 yılı başında üçüncü grupta bulunan ve maksimum limiti 100 bin lira olan kooperatifimiz, yılın son çeyreğinde bir grup atlayarak, ikinci gruba çıkarak kredi limiti de yükselerek 150 bin lira olmuştur. 

Bu kolay bir iş gibi gözükse de tabii ki buralara kolay gelinmemiştir. Bu sadece iyi bir çalışmanın eseridir. Bu eseri ortaya çıkaran başta Halk Bankası Erdek Şube Müdürü Hasan Öz ve değerli personeli ile yıllardır görev yaptığım yönetim, denetim kurulu ve personel arkadaşlarıma şahsım ve siz ortaklar adına teşekkür ediyorum.? dedi.
2016 yılı plasman miktarlarını da açıklayan Başkan Karakuş, ?31 Aralık 2016 tarihi itibariyle yıl sonu plasman miktarımız 14.100.000.00 TL olurken sermayemiz ise 573.511.85 TL´dir. Yıl sonu itibariyle bloke takibimiz 339.437.93 TL, güçlendirme fonu takibimiz ise 3.405.00 TL, risk sermaye takibimiz 95.780.46 TL, vadesiz mevduat takibimiz 630.639.36 TL´dir. 2016 yılı takip oranımız ise % 22.17 olarak belirlenmiştir. Yıl sonu itibariyle kooperatifimiz 73.450.84 TL kâr etmiştir. Rakamlardan da anlaşıldığı gibi kooperatifimiz emin adımlarla ileriye doğru yoluna devam etmektedir.? diye konuştu.
2016 yılı içinde kooperatif üyesi 179 ortağın kredi talebinin onaylandığını belirten Karakuş, şöyle konuştu:
?2016 yılı içinde 179 ortağımızın kredi talepleri onaylanarak 9.528.250.00 TL kredi tevzi edilmiştir. Ayrıca devletimizin çıkarmış olduğu sıfır faizli 30 bin TL krediden de 30 ortağımıza 780.000.00 TL kredi verilmiştir. Yine bu yıl içinde 107 yeni üye kaydı yapılırken ölen ve ortaklık niteliğini kaybeden 53 ortağımızı da ortaklıktan çıkarttık. 2017 yılında da önceki yıllarda olduğu gibi belirlenen amaçlara ulaşmak için yönetim ve personel olarak özverili çalışmak, siz ortaklarımızın sesi olmak, gücüne güç katmak amacımız olacaktır. Genel kurulumuzu oluşturan siz sayın ortaklarımıza kurullarımız adına en derin sevgi ve saygılarımızı sunar, Erdek´imize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni eder, esnaf arkadaşlarımıza bol kazançlar dilerim.?
Karakuş´un konuşmasının ardından çalışma raporu, bilanço ile gelir gider tabloları okunduktan sonra hepsi oy birliği ile kabul edilerek ibra oldu. Okunan rakamlara göre Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi´nin 2016 yılında 73.450.84 TL kâr ederken, 2017 yılında ise tahmini bütçenin gelirinin 682 bin lira, giderin 676 bin lira olduğu açıklandı.
Genel kurul toplantısı, dilek ve temenniler ile sona ererken, genel kurula katılmak üzere toplantı salonunda hazır bulunan tüm konuklar ile ilçemiz esnaf ortaklara öğle yemeği ikramında bulunuldu.
Erdek Öğretmenevi toplantı salonunda yapılan mali kongreye, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Balıkesir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Bölge Birlik Başkanı Erol Ayvaz, CHP Erdek İlçe Başkanı Metin Uysal, Erdek Halk Bankası Şube Müdürü Hasan Öz, Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mahmut Canbaz, Erdek Ticaret Odası Başkanı F. Özlem Sarı, Erdek Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Fatih Payal, Erdek Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Burhan Karışık, Sahil Mahallesi Muhtarı Semra Baycan, Erdek Belediyesi´nin CHP´li meclis üyeleri ve Susurluk, Manyas, Bigadiç, Balya, Kepsut, Dursunbey, İvrindi, Sındırgı, Göbel ile Sarıköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi başkanlarıyla bakanlık temsilcileri katıldı. Haber : Taygun Ertan



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli