Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Erdek Esnaf Kefalet mali genel kurulu yapıldı

Erdek Esnaf Kefalet mali genel kurulu yapıldı

Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi`nin 49. olağan mali genel kurulu dün gerçekleştirildi.

Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi`nin 49. olağan mali genel kurulu dün gerçekleştirildi.
Mali Kongrede Divan Başkanlığına Balıkesir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Bölge Birlik Başkanı Erol Ayvaz seçilirken katip üyeliklere Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mahmut Canbaz ile Erdek Şoförler Odası Başkanı Fatih Payal seçildi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan kongrede, konuşma yapmak üzere kürsüye gelen Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakuş, kendilerinin kooperatif ortaklarına hizmet etmek üzere burada bulunduklarını söyledi.
Geçtiğimiz yıl 3. Grupta yer alan Erdek Esnaf ve Sanatkalar Kredi ve Kefalet Kooperatifi`nin kredi limitinin yine 100.000.00 lira olduğunu dile getiren Başkan Karakuş, "2016 yılı beklentilerimiz ise şuan bulunduğumuz gruptan daha aşağılara inerek Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatiflerinin üst limiti olan 150.000.00 lirayı verebilmektir. 

Bu hedefe ulaşmak içinde bizim çalışmalarımız kadar siz değerli ortaklarımızın da borçlarını gününde ödemeye özen göstermesi çok önemlidir. Biz yönetim kurulu olarak hiçbir ortağımızın icraya düşmesini istemiyoruz. Kredi kullanırken lütfen dikkatli olalım ve aldığımız kredileri zamanında ödemeye çalışalım. Eğer sizler aldığınız kredileri ne kadar zamanında öderseniz, kooperatifimizin kredi notu da o kadar artacak ve sizlere daha iyi hizmet sunabileceğiz. Bu duygu ve düşünceler ile kongremizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyor ve esnaf ortaklarımıza işlerinde bol kazançlar diliyorum." dedi.
Başkan Mustafa Karakuş`un konuşmasının ardından faaliyet raporu, bilanço ile gelir gider tabloları okunduktan sonra oy birliği ile kabul edilerek ibra oldu.
Okunan rakamlara göre Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi´nin 2015 yılında 12,359,41 lira kar ederken, toplam gelirin 492,586,92 lira olduğu ve toplam gider 480,227,51 lira olarak ibra edildi, 2016 yılında ise tahmini bütçenin 583,000,00 lira olduğu açıklandı.
Genel kurul toplantısı, dilek ve temenniler ile sona ererken, genel kurula katılmak üzere toplantı salonunda hazır bulunan tüm konuklar ile ilçemiz esnaf ortaklara öğle yemeği ikramında bulunuldu.
Erdek Öğretmenevi Toplantı Salonunda yapılan mali kongreye, Balıkesir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Bölge Birlik Başkanı Erol Ayvaz, CHP Erdek İlçe Başkanı Metin Uysal, Erdek Halk Bankası Şube Müdürü Hasan Özbay, Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mahmut Canbaz, Erdek Ticaret Odası Meclis Başkanı Haluk Can Turan, Erdek Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Fatih Payal, Erdek Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Burhan Karışık, Atatürk Mahallesi Muhtarı İbrahim Kaba, Sahil Mahallesi Muhtarı Semra Baycan, Ocaklar Mahallesi Muhtarı Şener Sütaş, Erdek Belediyesi´nin CHP´li meclis üyeleri ve Susurluk, Manyas, Bigadiç, Balya, Kepsut, Dursunbey, İvrindi, Sındırgı, Göbel ile Sarıköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi başkanlarıyla Bakanlık temsilcileri katıldı. Haber : Taygun Ertan



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli