Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Erdek Eczacılar Odası temsilcisi Çıkrıkçı: "Eczacıların sorunları sürüyor"

Erdek Eczacılar Odası temsilcisi Çıkrıkçı:

Balıkesir Eczacılar Odası Erdek Temsilcisi ve Yüksel Eczanesi sahibi Erdoğan Çıkrıkçı, eczacıların sorunlarını sürdüğüne işaret etti.

Balıkesir Eczacılar Odası Erdek Temsilcisi ve Yüksel Eczanesi sahibi Erdoğan Çıkrıkçı, eczacıların sorunlarını sürdüğüne işaret etti.
Eczacıların, ilaçlardan elde ettikleri kâr payının çok düştüğünü ve ülkemizdeki eczacıların yarısının bankaya borçlu bulunduğunu belirten Çıkrıkçı, şöyle konuştu:
"Sıkıntılarımız sürüyor. Zaman zaman bazı ilaçlar bulunmuyor. Bunlar arasında prostat ilaçları başta geliyor.Bunun en önemli nedeni, bazı ilaç depolarının, kendilerine düzenli ödeme yapmayan eczanelere kısıtlı ilaç göndermesidir. Bu arada devlet, artık her isteyenin, istediği yerde eczane açmasına izin vermiyor. Yerleşim bölgelerinin nüfusları baz alınarak eczane açma izni veriliyor. Tabii ki, bu konuda kazanılmış haklar da korunuyor. Örneğin, hâlen Erdek´te 11 eczane var. Kışın nüfusu 30 binlerde olan bir ilçe için bu sayı fazla. Erdek´te açılması gereken eczane sayısı, nüfusa göre 6 olmalı. Ancak bu 11 eczanenin kazanılmış hakkı bulunuyor."
Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli