Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Erdek Devlet Hastanesi´ne hemodiyaliz cihazı bağışladı

Erdek Devlet Hastanesi´ne hemodiyaliz cihazı bağışladı

Hayırsever bir vatandaş, Erdek Neyyire Sıtkı Devlet Hastanesi´ne bir hemodiyaliz cihazı armağan etti.

Hayırsever bir vatandaş, Erdek Neyyire Sıtkı Devlet Hastanesi´ne bir hemodiyaliz cihazı armağan etti. İstanbul´da oturan, ancak yaz ayları dahil 6-7 ayını, 1986 yılında satın aldığı Erdek´teki yazlığında geçiren 87 yaşındaki Zehra Ercan, şunları söyledi:
?Eşimi yıllar önce kaybettim. İstanbul doğumluyum ama Erdek´i çok seviyorum. Ekonomik durumları iyi olan üç çocuğum var. Erdek´e geldiğim günden beri yaklaşık 30 yıldır görüştüğümüz dostumuz Ali Cambaz ailesinin önerisiyle Erdek Devlet Hastanesi´nin ihtiyacı olan yeni hemodiyaliz cihazını alarak armağan etmeyi, böylece böbrek hastalarına destek vermeyi uygun gördüm. Bu bağışı, babamdan kalan paralarla yaptım. Çocuklarımın hakkını almadım.?
Atatürk öldüğünde 10 yaşında bir çocuk olduğunu, Atatürk´ün yaşama veda ettiği Dolmabahçe Sarayı´na öğretmenleri tarafından götürülüp gözyaşı döktüklerini vurgulayan Zehra Ercan, ?Atatürk gibi bir lider, bir daha dünyaya asla gelmez. Ne yazık ki, Türkiye´de, hâlâ onun değerini bilmeyenler var? diye konuştu.

/resimler/2015-7/28/2224003849709.jpg

Erdek Neyyire Sıtkı Devlet Hastanesi Yöneticisi ve Başhekimi Op. Dr. Yalçın Düker de yaptığı açıklamada, bu çeşit bağışların çok önemli olup sağlık sektörünün güçlenmesine destek verdiğini vurgulayarak, Zehra Ercan´a teşekkür etti. Düker, bir hemodiyaliz cihazının 11 bin Euro karşılığı, yaklaşık 30 bin TL olduğunu belirtirken, şunları söyledi:
?Hastanemizde (4+1) hemodiyaliz cihazımız vardı. Bunlardan dördünü kullanıyor, birini yedek bekletiyorduk. Zehra Hanım´ın bağışıyla cihaz sayımız (5+1) oldu. İçinde bulunduğumuz yaz aylarında, dışarıdan gelen hastalar da dahil, bu cihazlarımızdan 19 hastamız yararlanıyor.?
Haber : Ö. Balıkçı-T. Ertan



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli