Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Erdek Devlet Hastanesi´nde yangın ve kurtarma tatbikatı

Erdek Devlet Hastanesi´nde yangın ve kurtarma tatbikatı

Erdek Devlet Hastanesi´nde yapılan tatbikat gerçeği aratmadı.

Erdek Neyyriye Sıtkı Devlet Hastanesi´nde sağlık çalışanlarına yönelik yangın ve tahliye tatbikatı düzenlendi.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Erdek İtfaiye Grup Amirliği ile işbirliğiyle düzenlenen tatbikatta, hastanenin ikinci katında bulunan çay ocağında senaryo gereği yangın çıktı.
Çıkan yangın sonrası hemen İtfaiye ve 112´ye haber verilirken hastalar sedye ile acil çıkış kapısından tahliye edildi. Dumandan etkilenen hastalara olay yerinde müdahalede bulunuldu. Tatbikat sonrası ise itfaiye ekipleri tarafından sağlık çalışanlarına hastane önünde verilen eğitimde, yangın söndürme tüpleriyle yangına müdahale uygulamalı olarak anlatıldı.

İtfaiye ekipleri hastane önünde bir ateş yakarak yanıcı malzemeye göre hangi yangın tüpünün seçilmesi ve nasıl kullanılması gerektiği hakkında sağlıkçıları bilgilendirdi.Sağlık çalışanları daha sonra yanan ateşi söndürme işlemini itfaiye eriyle birlikte uygulamalı gerçekleştirdi.
Tatbikat sonrası hastane önünde personeliyle birlikte senaryo gereği basın açıklaması yapan Erdek Neyyirre Sıtkı Devlet Hastanesi Başhekimi Yalçın Düker "Bugün saat: 15:30 sıralarında 2. katta bulunan çay ocağında yangın çıktı. Bunun üzerine idari kat sekreteri tarafından "4444" yangın kodu verilerek güvenlik sistemine düşülerek, güvenlik görevlisi tarafından yangın butonuna basılarak sirenler çalınmış ve olay ekibi anında yangın yerine ulaşmıştır. Santral görevlisi tarafından itfaiyeye, 112 Acil Sağlık Hizmetlerine ve emniyete haber verilmiştir. HAP Başkanına ve ilgili görevlilere haber verilmiş ve ilgili görevli ve personelimiz tarafından hasta, hasta yakını ve personellere hastanenin boşaltma tahliyesi yapılarak hasta ve yakınları afet toplanma alanı olan otoparka tahliyeleri sağlanmıştır. Bu sırada itfaiye, 112 Acil Sağlık Hizmetleri ve emniyet hastanemize olaya müdahale etmek için zamanında ulaşmıştır. Hastanemizde ağır hasta durumunda olan 3 hastamız, ambulansla çevre hastanelerden Bandırma Devlet Hastanesi´ne sevk edilmiştir. Daha sonra yangın, personeller ve itfaiye tarafından kontrol altına alınmıştır. Gerek yangın sonucunda gerekse tahliye sonucunda ölen ya da yaralanan olmamıştır. Yangın saat: 16:30 sıralarında sona ermiş olup HAP Başkanı tarafından her şeyin kontrol altına alındığı duyurusu yapılmıştır. Bandırma Devlet Hastanesi´ne sevk edilen hastalar hariç tahliye edilen diğer servis hastaları hastane içindeki duman kokularından etkilenmemek üzere hastalar taburcu edilerek Acil Servis birimi hariç diğer birimlerle birlikte hastanemiz bir günlüğüne hasta kabul edemeyeceği kararı alınmış ve HAP Başkanı tarafından ilgili üst makamlara bildirilmiştir. Başta İtfaiye, emniyet güçlerine 112 Acil Sağlık Hizmetlerine ve tüm personelimize yapmış oldukları katkı ve desteklerinden dolayı herkese teşekkür ederim." dedi.
Haber: Tuncay Ertan



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false