Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Erdek de oraya bağlı

Erdek de oraya bağlı

Bandırma, koordinatör liman

Bandırma Liman Başkanı Abdullah Şalcı, kendilerine bağlı, 1400 sicile kayıtlı ticari, 589 bağlama kütüğü tekne (özel tekne) ve 700 ticari avlama teknesinin bulunduğunu açıkladı.
Edincik´in, Erdek´e; Narlı Mahallesi´nin ise Marmara ilçesine bağlı olduğunu belirten Şalcı, şu bilgiyi verdi:
?Buna karşılık Kapıdağ Yarımadası, Erdek´in Çakıl, Kestanelik ve Karşıyaka gibi önemli balıkçılık mahalleleri, Bandırma´ya bağlı bulunuyor. Bölgemizde çok ciddi bir gemi hareketliliği var. Bandırma, koordinatör bir liman.
Buna paralel olarak Gemlik, Mudanya, Erdek ve Marmara ilçeleri de Bandırma Liman Başkanlığı´na bağlı. Hatta Karacabey ilçesindeki balıkçı tekneleri de bizim sorumluluk alanımız içinde yer alıyor.?
Kendilerine bağlı teknelerin sahip ve sorumlularından genelde memnun olduğunu vurgulayan Şalcı, ?Onlardan, ulusal ve uluslararası mevzuatlara uymalarından başka bir isteğimiz yok. Zaten onlar da bu gereklilikleri yerine getiriyorlar? dedi.
Bandırma Liman Başkanı Abdullah Şalcı, geçtiğimiz günlerde Bandırma ve Erdek´in Çakıl, Karşıyaka ve Kestanelik mahallelerinin sahillerinde dip taraması yapıldığını, ayrıca Edremit, Ayvalık, Erdek, Marmara ve Bandırma ilçelerini kapsayan ?Ulaştırma Koordinasyon Toplantısı?nın da Bandırma´da gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Erdek oraya bağlı
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli