Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Erdek, Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinliğine hazır

Erdek, Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinliğine hazır

Ülkemizde Ekim ayının ilk haftası ?Camiler ve Din Görevlileri Haftası" olarak kutlanıyor.

Her yıl farklı bir başlıkla kutlanmakta olan bu hafta, bu yıl ´Din Hizmetine Adanmış Ömürler´ ana temasıyla idrak edilecek. 

Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Erdek Müftülüğü organizasyonunda Erdek´te düzenlenecek etkinliklerde günde beş vakit kurtuluş çağrısıyla; ´Kur´an´ı öğrenmek ve anlamak istediğimizde´, ´İslâm´ın rehberliğine ihtiyaç duyduğumuzda´, ´En mutlu günlerimizde´, ´Dünyaya geldiği andan itibaren´, ´Birlikte huzura durduğumuzda´, yanımızda olan birileri var alt başlıklarıyla mesajlar verilecek.
Bu hafta içerisindeki vaaz, konferans ve faaliyetlerde camilerin önemi anlatıldığı gibi camiler bakım-onarım ve genel temizlikten geçirilecek.
Ayrıca bu hafta boyunca din görevlileri arası beraberlik ve dayanışmanın artırılması için organizasyonlar düzenlenirken, din görevlileri arasında yarışmalar tertip edilip başarılı din görevlileri ödüllendirilerek, emekli din görevlileri ziyaret edilecek.
Öte yandan dinî alandaki hizmetlerin daha etkin, verimli ve faydalı nasıl olacağına dair ilgili kişilerle müzakereler ve istişareler yapılacak.
Bu yıla özel olarak da hem ülkemizde diz hizmetine adanmış şahsiyetler anılacak, milli mücadelede din adamlarının gayretleri anlatılacak, örneklikleri, yaptıkları hayırlı hizmetler aynı zamanda yeni nesillere rehber olacak şekilde yad edilecekler.
Balıkesir ilimizde de Hasan Basri Çantay ve Gönenli Mehmet Efendi gibi alim ve hocalarımız anlatılacak. Din hizmetine adanmış ömürler için dualar edilecek, programlar düzenlenecek.
Erdek ilçemizde de bu hafta vesilesiyle cami merkezli vaaz-irşad ve bilgilendirmeler yapıldığı gibi din görevlileri arasında toplantı, istişare ve dayanışma için buluşmalar gerçekleştirilecek.
Haber: Tuncay Ertan



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli