Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Seçimi Şenol ve ekibi kazandı

Seçimi Şenol ve ekibi kazandı

Marmarabirlik´e bağlı 162 sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi´nde yönetim kurulu seçimlerini mavi liste ile katılan Abdullah Şenol ve ekibi kazandı.

Marmarabirlik´e bağlı 162 sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi´nde yönetim kurulu seçimlerini mavi liste ile katılan Abdullah Şenol ve ekibi kazandı.

Erdek Kapalı Spor Salonunda, Recep Eren´in divan başkanlığında yapılan genel kurul Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Zaman zaman gerginlik anların yaşandığı genel kurulda yönetim kurulu için oylamaya mevcut başkan Abdullah Şenol ve F. Özlem Sarı´nın başkanlıklarındaki aday listeleri katıldı. 1858 ortağın oy kullanıp, 29 oyun geçersiz sayıldığı oylamada 930 oy alan Abdullah Şenol´un listesi seçimi kazanırken, Özlem Sarı´nın listesine 899 oy çıktı. Buna göre yönetim kuruluna Abdullah Şenol, Mehmet Ali Yağcı, Mehmet Taşdelen, Kudret Yangal, Adnan Canbaz ve Mustafa Saçıl seçildiler.

5400 ortağı bulunan kooperatif seçiminde sert tartışmalar yaşandı.

Genel kurulda zaman zaman Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı ile Abdullah Şenol arasında sert tartışmalar yaşandı. Sarı, yaptığı konuşmada ?Marmarabirlik´te, 8 kooperatifinin toplam 35 bin üretici var. Buna rağmen birlikte sadece 54 kişi sefa içinde yaşıyor. Sırça köşkte oturan bu mutlu azınlığa bu genel kurulda dersini vermezseniz, onları silkelemezseniz, emeğinizin karşılığını alamazsınız? dedi. Sarı, ?Birliğin 85 milyon lirası buhar edildi? diye konuştu. Abdullah Şenol, Sarı´nın sözlerine ve konuşturulmasına itiraz ederek, iki tablo arasındaki farkı şu şekilde anlattı "Birinci tablo vergi usul kanununa göre hazırlanıyor. Devlet vergi almak için hazırlatıyor. Devlet vergiyi yüksek almak için bir çok gideri istisna tutuyor. İkinci tabloda ise bağımsız denetim bütün giderleri kardan ve özkaynaktan düştüğü için aradaki fark buradan doğuyor. Birliğimiz yeminli mali müşavir ve deftardarlık tarafından inceleniyor sözleriniz kesinlikle doğruyu yansıtmıyor" şeklinde konuştu.

Diğer yandan Abdullah Şenol, kooperatif  başkanlığından mahkeme kararıyla atılan bir kişinin aday olamayacağını ve eş durumu olduğu için Özlem Sarı´nın  da yönetimine giremeyeceğini belirten bir dilekçe verdi. Divan heyeti dilekçeyi kabul ederek, incelenmek üzere seçim komitesine gönderdi.

Bu arada Özlem Sarı, genel kurula bir önerge vererek, göreve seçilecek başkan ve yönetim kurulu üyelerinin maaş ve huzur hakkı almamasını istedi. Önerge oy birliğiyle kabul edildi.

Yapılan Genel Kurula CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Ak Parti Erdek Belediye Başkan adayı Turan Gün, Ak Parti Erdek İlçe Başkanı Kemal Kayan, CHP Erdek İlçe Başkanı Metin Uysal, oda başkanları ile temsilciler ve çok sayıda müstahsil katıldı.

Haber : Önder Balıkçı-Tuncay Ertan



gürcan yayıkçı
18.02.2019 00:03:03
İlk kez duyuyorum. yönetime seçilenler maaş ve huzur hakkı almadan çalışabilir mi? o zaman sormazlar mı Ziraat odası başkanıda, esnaf ve sanatkarlar odası başkanıda, ticaret odası başkanıda maaş almadan çalışabilir mi? Karambole getirilip kabul edilmiş bir önerge bence yok hükmündedir? Seçilen yönetim kurulunun Erdek e hayırlı olmasını dilerim.

sedat önder
18.02.2019 16:55:45
Erdek gibi nüfus yoğunluğu az olan yerleşim yerlerinde, en büyük gelir kaynağı olan zeytincilik ve onunla ilişkili seçimlerde: bölücü, taraftar siyasetinin yerini ´ortak akıl´ almalıdır. siyasilerde;düşünce, dil,davranış periyodunu iyi bilmeli,başarısız olduklarında,sebebin acı tarafının kendileri olduğunu görmelidir.

Anahtar Kelimeler: Erdek seçime kilitlendi
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli