Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Erdek Belediyesi´nden solucan gübresi projesi

Erdek Belediyesi´nden solucan gübresi projesi

Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü´nün AR-GE çalışmaları kapsamında solucan gübresi hakkında bilgi topluyor

Erdek Belediyesi bünyesinde bulunan Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü´nün AR-GE çalışmaları kapsamında solucan gübresinin üretimi ile uğraşan firmalarla irtibata geçilerek konu hakkında bilgi alındı.
Marul yaprağı, muz kabuğu, çay posası, yumurta kabuğu?gibi evsel atıkların çöpe dönüşmesini engelleyerek, geri dönüşüm yoluyla toprak formatında daha verimli duruma gelmesini sağlamak amacıyla solucan gübresi ile ilgili AR-GE çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Erdek Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü sorumluları Hatice Bulut ve Yahya Sercan Köken, şunları söylediler:
?Solucan gübresi üretimi çok kolay. Hâlen, bölgemizde zeytinlik alanlardaki yaprak ve toprak analizleri sürüyor. Bu analizlerin tamamlanmasının ardından özendirici olmak üzere solucan gübresi üretilmesini sağlama projesine hız vereceğiz. Herkes, çok basit ve küçük alanlarda solucan gübresi üretebilir. Bu gübre, diğer gübrelere göre 4 kat daha erken ürün alınmasını sağlıyor. Bu projeyi, vatandaşlarımız için ücretsiz olarak uygulamaya sokacağız. Solucanlar, başta evsel atıklar olmak üzere her şeyi yiyor. Böylece evsel atıkları çöpe atmadan değerlendirme olanağı da var.?
Haber: Önder BALIKÇI

/resimler/2016-2/24/1840471117374.jpg



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli