Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Erdek Belediye Meclisi´nde Mırız, patladı

Erdek Belediye Meclisi´nde Mırız, patladı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Belediye Meclis Üyesi Ceyhun Mırız´ın günden dışı konuşması toplantıda bomba etkisi yarattı.

Başkan vekili Hasan Yapakçı´nın başkanlığında gerçekleşen, Erdek Belediye Meclisi´nin temmuz ayı toplantısının sonunda, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Belediye Meclis Üyesi Ceyhun Mırız´ın günden dışı konuşması toplantıda bomba etkisi yarattı.
Kendisine, sahibi olduğu ?Kralın Çiftliği?ndeki 28 adet kaçak yapının yıkılması için Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı imzasıyla 07.07.2017 tarihinde gönderilen tebligatın tamamıyla siyasi olduğunu öne süren Mırız, ?Bunları, kimin yaptırdığı belli. Sizin şu anda vekalet ettiğiniz koltukta oturan kişi yapıyor. Bu kişi beni yıkamayacak. Ben, bu kişinin diktatörlüğünü yıkacağım? dedi.
Erdek´te yıkılması gereken 600-700 yapı bulunduğu halde Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´nın, sürekli olarak kendisine ait yerleri gündeme getirerek siyasi tehdit uyguladığını öne süren Mırız, şunları söyledi:
?Benim, bu yerleri ruhsatlandırmak için girişimlerim, Turizm Bakanlığı´nda sürüyor. Belediye Başkanı Hüseyin Sarı da bunu bildiği halde siyasi tehdit amacıyla bana ait yerlerin yıkımı konusunu sık sık siyasi tehdit olarak gündeme getiriyor. Yıkılması gereken 600-700 kaçak yapıyı yıkın, ben de kendi ellerimle kendi yerlerimi yıkmaya hazırım. Ya da, kaçak olduğunu iddia ettiğiniz bana ait kaçak olduğunu iddia ettiğiniz binaları yıkın ama tehdit etmekten vazgeçin. Gerekirse ben, tüm çiftliğimi yıkarım ama kaybeden Erdek, Bandırma, Karacabey, Güney Marmara olur.? 

Bu çiftliği kurduğu dönemlerde Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´nın, kendisine, ?Çiftliği yap, arkandayım? demesine karşın bugün kendisine yönelik davranışlarını ?etek altı siyaset? olarak niteleyen Mırız, şöyle konuştu:
?Bir hafta önce konuştuğumuz Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´nın yüzüne karşı bunları söyledim. Bana karşı hiçbir olumsuz düşüncesi olmadığını öne sürdü. Aradan bir hafta geçmeden, bana yerine bıraktığı başkan vekilinin imzasıyla bu binalarımın yıkılacağına dair Belediye Fen İşleri Müdürlüğü yazısını göndertti. Başkan, ne zaman böyle kritik kararlar olsa imza atmayarak, başkan vekilleri imzasıyla tebligat yaptırıyor ve ortadan kayboluyor. Ben, bir turizm yatırımcısı olarak böylesine tehditlerden artık sıkıldım. Zaten, bu konuyu mahkemelere de taşıması için avukatlarıma talimat verdim. Başkan, entrika siyasetinden bir türlü vazgeçmiyor. Yıkılacak 600-700 kaçak yapı varken, bu uygulamayı bana tehdit anlamında kullanarak görevini kötüye kullanıyor. Biz, aile olarak yıllardır Erdek´e turizm hizmeti sunuyoruz. Ama yeniden söyleyeyim ki, beni yıkmaları mümkün değil. Ben, bu diktatörü yıkmak için elimden geleni yapmaya kararlıyım. Onlar, bana ait yapıları yıksınlar, ben yenilerini yapacağım. Yetti artık!?
CHP´li belediye meclis üyelerini de Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´nın, kendisine yönelik kasıtlı davranışına seyirci kalmamaya davet eden Ceyhun Mırız, açıklamaları öncesinde, AKP´li Meclis Üyesi Ali Ertek´in, ?Basın, dışarı çıksın, daha sonra açıklamalarını yap? sözüne de tepki göstererek, ?Gazeteciler, neden dışarı çıksınlar? Onlar da görevlerini yapıyorlar. Tam tersine bu açıklamalarımı yazmalarını istiyorum? yanıtını verdi.
Haber merkezi



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli