Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Erdek Belediye Meclisi toplandı

Erdek Belediye Meclisi toplandı

Doğalgaz, yine önemli gündem maddesiydi

Erdek Belediye Meclisi, Nisan ayı toplantısını dün Belediye Başkanı Hüseyin Sarı`nın başkanlığında gerçekleştirdi.
15 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı toplantıda encümen üyeliği ve komisyon üyelikleri seçimi yapılırken, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´nın 2016 yılı faaliyet raporunun tartışılarak oylanması pazartesi gününe ertelendi.
Gizli yapılan oylama sonucunda encümen üyeliklerine oybirliğiyle geçen dönemde olduğu gibi yine CHP`den Burhan Karışık ve Nimet Kalafat seçilirken, açık oylama sonuncunda, plan ve bütçe komisyonuna M. Ali Tetik, Çetin Gül, Canan Kırdar, Hasan Yapakçı ve Yaşar Ceyhun Mırız, imar komisyonuna Recep Eren, Nimet Kalafat, M. Ali Tetik, Ali Ertek, kadın ve aile komisyonu üyeliklerine ise Nimet Kalafat, Canan Kırdar, Şükrü Talaş, Pakize Ciciler ile Yaşar Ceyhun Mırız getirildi.
Komisyon üyelikleri seçiminin ardından Erdek Belediyesi bünyesinde bir çevre mühendisi, bir teknisyen ve bir ekonomistin sözleşmeli olarak çalıştırılmasına, bu alımların, başvuran kişiler arasından mülakat yoluyla gerçekleştirilmesine oy birliğiyle karar verildi. 

Gündemin diğer maddeleri arasında yer alan, ilçemizde kurulacak atık getirme merkezinin yerinin belirlenmesi, traktör çalıştırılması ve kiralama bedellerinin gelirler tarifesine eklenmesi, uygulama imar planı plan notlarında değişiklik yapılması talebi, 2017 yılı Erdek Belediyesi gelirler tarifesinin 11. maddesinde değişiklik yapılması isteği, Yalı Mahallesi 874 ada, 2 ve 3 nolu parsellerin Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü´ne tahsis edilmesi talebi, Erdek ve bağlı mahallelerde belediyeye ait şehitlik olarak kullanılan taşınmazların Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı´na tahsis edilmesi talebi ve Çakıl Mahallesi´nde yapımı düşünülen bir ibadethane için uygulama imar planı yapımı ve Ocaklar´da imar planı gereği oluşan yoldan ihdas parçasının satışı talebi ilgili komisyonlara oy birliği ile havale edildi.
Nisan ayı meclis toplantısı ilk oturumunun en önemli maddesi ise ilçemize gelmesi ?yılan hikayesi?ne dönen doğalgazla ilgiliydi. Doğalgaz konusuyla ilgili gündem maddesi, AKSA firması tarafından yapılacak kazıların Erdek Belediyesi´nin kapatmak için taahhüt vermesini istemesiydi. Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, konuyla ilgili söz alarak firmanın istediği şekilde sınırsız bir taahhüt vermelerinin söz konusu olamayacağını, ancak kendi başkanlığı süresi boyunca kazılan yolların kapatılması için taahhüt vereceklerini belirtti. Ak Parti grubu adına söz alan Yaşar Ceyhun Mırız ise firmayla görüşme yaptıklarını ve doğalgazın ilçemize daha çabuk gelebilmesi için firmanın bu taahhüdü istediğini ve taahhüt verildiği takdirde, 2019 yılında Erdek´te doğalgazın kullanılmaya başlanacağını belirtti.
Yapılan oylama sonucu komisyon raporu CHP´li üyelerin oylarıyla oy çokluğu ile kabul edilirken, Erdek Belediyesi AKSA firmasına 2019 yılına kadar taahhüt verdi.
Meclis gündeminde bulunan 19 maddenin 15´nin görüşülerek karara bağlanmasının ardından kalan 4 gündem ve 3 ek gündem maddesinin görüşülmesi için belediye meclisi pazartesi günü tekrar toplanacak.
Haber : Önder Balıkçı-Taygun Ertan



ışık aktaş
9.04.2017 20:54:56
çok geç

  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli