Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Erdek Belediye Meclisi Toplandı

Erdek Belediye Meclisi Toplandı

Erdek Belediyesi Mayıs 2016 ayı meclis toplantısı dün yapıldı.

Erdek Belediyesi Mayıs 2016 ayı meclis toplantısı dün yapıldı.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´nın başkanlığında gerçekleşen Belediye Meclis toplantısında 6 gündem ve 2 ek gündem maddesi görüşüldü.
Ana gündem maddeleri görüşülerek karara bağlanırken, 1 ek gündem maddesi ise görüşülmek üzere meclis bugün bir kez daha toplanacak.
Gündemin ilk maddesindeki sözleşmeli personel çalıştırılması ve sözleşmeli personele ödenecek ücretler görüşülerek oy birliğiyle sözleşmeli personel çalıştırılmasına karar verildi.
Gündemin ikinci maddesinde 2015 yılı kesin hesapları görüşüldü. Erdek Belediyesi´ne ait kesin hesaplarla ilgili meclis üyelerine yapılan detaylı sunumun ardından oylanan bu madde AK Parti grubundan Ali Ertek´in ret oyuna rağmen oy çokluğu ile kabul edildi.
Kesin hesapların görüşülerek karara bağlanmasının ardından Erdek Grup İnsan Kaynakları Yönetimi Temizlik Harfiyat Tarım Tekstil Gıda Nak. Tur. Akaryakıt İnş. Taah. Ltd Şti. Müdürü Erdal Yaver, meclis üyelerine bir sunum yaparak % 99´u Erdek Belediyesi´ne ait olan şirket hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
Gündemde bulunan üçüncü, dördüncü, beşinci ve altıncı maddeleri imar planlarıyla ilgiliydi. Bu maddelerde komisyon raporu doğrultusunda oy birliğiyle kabul edildi. Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanılmasının ardından ek gündem maddeleri görüşüldü. Ek gündem maddelerinin ilki belediye norm kadroda yapılacak değişiklik ile ilgiliydi. Yapılan oylama sonucunda Erdek Belediyesi bünyesinde bulunan 1 veznedar sayısının 2 kişiye çıkarılmasına oy birliğiyle karar verildi.
Çay Bahçelerinin yapım işini Tomurcuk üstlenecek
Ek Gündemin son maddesi ilçede yapımı devam eden çay bahçeleri hakkında Tomurcuk İnş. Taah. ve Tic. Ltd. Şti.´nin Erdek Belediye Meclisine verdiği dilekçesi görüşüldü. 

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, meclis üyelerine konuyla ilgili yaptığı açıklamada çay bahçelerinin yapım işini alan firma ile sözleşmeyi fesh etmeyi düşündüklerini ve yeni bir yapım ihalesine çıkarak zaman kaybetmek istemediklerini belirtirken, "Değerli meclis üyesi arkadaşlarım, aşağıda yapımı devam eden çay bahçelerinin yapım işini üstlenen firmayla sözleşmeyi fesh etmeyi düşünüyoruz. Hatta yarın büyük ihtimalle karşılıklı anlaşarak sözleşmeyi fesih edeceğiz. Bu yüzden yeni bir ihale sürecine girerek, çay bahçelerinin yapımını ertelemek istemiyoruz ve bahçelerimizi 10 yıllığına kiralayan Tomurcuk firması yapım işini üstlenmek istiyor. Bu yüzden de sizlerden bu konuda onay almak için gündeme bu maddeyi ekledik." diye konuştu.
Sarı´nın açıklamasının ardından bu konuyla ilgili karar alabilmek için meclisin yarın saat 17.00´de bir kez daha toplanması kararı alınarak toplantı sona erdi.
Haber : Taygun Ertan



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli