Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Erdek Belediye Başkanı Sarı: ?Bölgesel Amatör Lig, Erdekspor´a uygun değil?

Erdek Belediye Başkanı Sarı: ?Bölgesel Amatör Lig, Erdekspor´a uygun değil?

Erdek Belediyesi ve Erdekspor Kulübü Başkanı Hüseyin Sarı, Erdekspor´un da mücadele ettiği Bölgesel Amatör Lig´in (BAL) statüsünün yanlış olduğuna bir kez daha dikkat çekti.

 Bu ligi anlamsız bulduğunu vurgulayan Sarı, şunları söyledi:
?Bu lig, ciddi harcamaları gerektiriyor. Eski yıllarda, 2012´ye dek belediye bütçesine koyduğumuz kaynağı, amatör spor kulüplerine destek için kullanabiliyorduk. 2012´de çıkarılan yasayla belediyelerin vermesi gereken bu desteği, vergi gelirlerinin binde ikisiyle sınırladılar. Bu para da yılda en çok 49-50 bin lira civarında bulunuyor. Bu parayla hangi kulübe ve spora destek verilebilir? Erdek gibi küçük yerlerde spor için sponsor bulmak da zor. Bu nedenle geçen yıl bile Erdekspor´un, Bölgesel Amatör Lig´den düşmesini bekledim. Bize, ekonomik açıdan Süper Amatör Lig daha uygun. Aslında bu statüyle BAL´ın lağvedilmesinin uygun olduğunu düşünüyorum.?
Erdekspor bayan voleybol takımının, bu yıl ilk kez 2. Lig´de mücadele verdiğine dikkat çeken Sarı, ?Bu sezon bizim için bilgi ve deneyim kazanma yılıydı. Play-off´a giremedik. Gelecek yıl daha başarılı olacağımıza inanıyorum? dedi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı