Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Erdek Belediye Başkanı Sarı:

Erdek Belediye Başkanı Sarı:

?YENİ BİR EKMELEDDİN İHSANOĞLU VAKASI İSTEMİYORUZ?

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Erdek İlçe Başkanlığınca düzenlenen gecede konuşan Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, ?24 Haziran´daki cumhurbaşkanlığı seçiminde ?Yeni bir ?Ekmeleddin İhsanoğlu vakası yaşamak istemiyoruz? dedi.
Konuşmasında, Erdek Belediyesi´nin ekonomik durumu hakkında ayrıntılı bilgiler veren Sarı, şunları söyledi: ?10-12 aydır maaş alamayan belediye personelimin durumunu çok iyi biliyorum. Bu kadar süredir maaş almadan yaşam sürmek çok zor. Ama biz de Sarı ailesi olarak onlardan farklı durumda değiliz. Biz, Sarı ailesi olarak siyasette zenginleşmemenin gururunu yaşıyoruz. Ancak belediye mülkleri üzerindeki hacizleri kaldırmak üzereyiz. Bu ay sonuna kadar personelimizin alacaklarının % 60-70´ini ödeyeceğimizi düşünüyorum.?

EKMELEDDİN İHSANOĞLU VAKASI
24 haziranda yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimi hakkında da düşüncelerini açıklayan Sarı, şu değerlendirmede bulundu:
?24 haziranda yapılacak seçimde eğer sağduyumuzu harekete geçiremezsek, Saddam ve Esat rejimlerinden farkımız kalmaz. Bu seçimde hepimizin, sandıklara sahip çıkma zorunluluğumuz var. 24 haziranda mutlaka demokrasi kazanmak zorunda. Yoksa yeni bir İstiklal Marşı daha yazmak zorunda kalabiliriz. Bu seçimde, genel merkezimizin, bizi yeni bir ?Ekmeleddin İhsanoğlu vakası´ ile mahcup duruma düşürmeyeceğine inanıyoruz. Cumhurbaşkanı adayımız, halkta karşılığı olan, halk tarafından istenen ve en çok oyu alabilecek kişi olmalıdır.?
Aynı gecede konuşan Balıkesir Milletvekili Namık Havutça da, partilerinin cumhurbaşkanı adayının halkta karşılığı bulunan, en çok oyu alabilecek kişi olması gerektiğine dikkati çekerken, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce´yi işaret etti.
Havutça, son dönemde İnce´ye büyük desteği ile göze çarpıyor.

Haber : Önder BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Erdek Belediye Başkanı Sarı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false