Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı: ?Bu coğrafyada sanayinin yeri yok?

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı: ?Bu coğrafyada sanayinin yeri yok?

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, ?Erdek Körfezi´ne kurulmak istenen sanayiye karşıyım. Bu coğrafyada sanayinin yeri yok.

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, ?Erdek Körfezi´ne kurulmak istenen sanayiye karşıyım. Bu coğrafyada sanayinin yeri yok. Buna karşı her platformda hukuksal mücadelemizi sonuna dek sürdüreceğiz? dedi.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur ile birlikte gittikleri Rotterdam gezisinden dönen Sarı, Erdek Belediye Meclisi´nin son toplantısında şu değerlendirmede bulundu:
?Sanayi için bu eşsiz coğrafyanın, Erdek Körfezi´nin seçimi çok yanlış. Önceki yıllarda, bölge ile ilgili hiç plân yapılmadan araziler parsellenmiş. Kaldı ki, bu projeyi de uygulanabilir görmüyorum. Ancak süreçte Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin yer almasından memnunum. Çünkü, sanayi tesislerinin kurulması, daha önce bu bölgede yaşandığı gibi ?oldu bitti´ye gelmeyecek ve süreç açısından zaman kazanılacak. Tabii ki, holdinglerin, kartellerin, bu projenin zaman geçirmeden uygulanması için belediyelerin önüne geçmemesini diliyorum.?
Haber : Önder Balıkçı



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli