Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı:

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı:

?Bölgede 18 uygulaması yapacağız?

Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi´nde Erdek´in artık ?yılan hikayesi?ne dönen ?Kastri? bölgesinin 1/1.000´lik planlarının oybirliğiyle onaylanması hakkında düşüncelerini açıkladı.
200 hektarlık bu bölgenin 1/1.000´lik planlarının, 4,5 yıl sonra onaylanmasına dikkati çeken Sarı, şu değerlendirmede bulundu:
?Çok geç de olsa onaylanan bu planlardan sonra bölgede 18 uygulaması yapacağız. Tabii bu 18 uygulamasını da yasa gereğince yine Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi´ne göndereceğiz. Dilerim orada yine 4,5-5 yıl beklemez.?
KYZİKOS KONUSU
AKP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu´nun baş danışmanı olarak görev yapan ve daha sonra Bandırma belediye başkanlığı için aday adaylığını açıklayan Aydın Özen Kyzikos ören yeri kazılarının Erdek Belediyesi´nin sorumluluğundan alınıp kendilerine geçtiği açıklamasıyla ilgili düşüncelerini de açıklayan Sarı, şunları söyledi: 

?Sit alanlarını koruma yetkisi Kültür ve Turizm Bakanlığı´na aittir. Ancak 800 hektarlık bir bölge olan Kyzikos antik kentinin 30 yıldır koruma planı yok. Bu bölgenin nazım imar planı yapma yetkisi bizden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´ne geçti. Bu belediye bizden 1/1.000´lik plan yapma yetkisini kendilerine devretmemizi istedi. Ancak Erdek Belediye Meclisi olarak kendilerine, ?Önce 1/5.000´lik planları yapın, bir görelim, sonra gerekirse 1/1.000´lik plan yapma yetkisini veririz´ yanıtını verdik.?
Haber : Önder Balıkçı

 



serkan Yiğit
16.11.2018 20:50:39
Sayın Başkanım öncelikle göstermiş olduğunuz gayret ve ilgiye teşşekkür ederim. yenierdek gazetesinden ricamız onaylanan projenin örneğini herkesin görmesini sağlarısnız.Hiçbir yerde kastri imar planına ait bir döküman yok.Nasıl bir plan yapıldı hiç fikrimiz yok. Teşekkürler.

  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli