Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Erdek-Bandırma ulaşımından şikâyet

Erdek-Bandırma ulaşımından şikâyet

Bandırmalı olduğunu ve avukatlık yaptığını belirten Hamza Korkmaz, Erdek-Bandırma arasında gerçekleşen ulaşımda önemli sıkıntılar yaşandığını belirtti.

Korkmaz, sosyal medyada şu yazıya yer verdi:
?Şu anda, Düzler Mahallesi´nde, eski bir müvekkilim ile kahvehanede çay içiyoruz. Sohbetimiz sırasında konu, hastane, geçim gibi konulardan sonra Erdek-Bandırma arasındaki ulaşıma geldi. Sohbet ettiğimiz amca, ?Bunca yıldır Bandırma´ya, Erdek´e gider gelirim. Bu kadar sıkıntılı ve eziyetli bir dönem yaşamadım? deyip Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´ne beddualarını saydırdı. Kendisini ayrıntılı şekilde dinledikten sonra bazı şikâyetlerini, bu sorunların çözüleceği inancıyla kamuoyuyla paylaşmak istedim.
Erdek-Bandırma arasındaki sorunların iletilmesi için verilen 153 no´lu telefon, sürekli meşgulmüş ve telefondan, ?Size dönüş yapacağız? sesi geliyormuş ama dönülmüyormuş. Acele Bandırma Hastanesi´ne vb. gitmeye niyetlenip yoldan binmeye kalkan yolcular, bazen araçlara alınmıyormuş. Bunun nedeni ise biniş kartlarının bulunmaması ve biniş sırasında para kabul edilmemesiymiş.
Erdek´in mahallesi olan Düzler´de, kart dolum merkezi bulunmaması nedeniyle gereksiz şekilde 6 lira ödeyerek, Erdek´e gidip dolum yapmaya çalışıyorlarmış. Öğrendiğim kadarıyla 150 bin nüfuslu Bandırma´da bir, Erdek´te ise bir-iki yerde dolum yeri varmış. Ayrıca, bu taşıma işini yapan taşıma kooperatifi, üst makamlarca çok korkutulmuş. Çünkü, kartsız binişlerde, kooperatife ağır cezalar yazılabiliyormuş.
Erdek´e yolu düşen bir başka Düzler´li vatandaşın anlattığına göre, biniş kartından 3 lira çektirerek Erdek´e giden bir vatandaş, kartına dolum yaptıramadan geri dönmüş. Çünkü, ?sistemde arıza var? denilerek, bir saate yakın süre bekletilince geri dönmek zorunda kalmış.
Şimdi, bu sistemi kuranlara Bandırmalı bir vatandaş olarak soruyorum. Bu durumların yaşanacağını önceden hesaplamadınız mı? Diğer kentlerdeki gibi sağa-sola makine mi kuracaksınız? Yoksa yeni dolum noktaları açmayı plânladınız mı? Bu durumların yaşanmaması için önlem alması düşünüyor musunuz?
Benim konuyu dinlediğim sadece bir kişi. Kim bilir kaç vatandaş, bu konuda mağduriyet yaşıyordur.
Bu konuyu duyuracağıma söz verdim. Bu konunun, AK Parti´mize çok zarar verdiği kanısındayım. Gerisi ilgililere düşüyor.?
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Erdek Bandırma ulaşımından
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli