Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Erdekli Muhtarlar Ankara´da

Erdekli Muhtarlar Ankara´da

Seçim tarihinin yaklaşmasıyla siyasetçilerin muhtarlara ilgisi giderek artıyor.

Seçimlerin 24 Haziran´da yapılacağının belirlenmesinin ardından, siyasi partiler, halkın temsilcileri olan mahalle muhtarlarını Ankara´ya davet ediyor.
Geçtiğimiz mart ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi´ne davet edilen muhtarlar, bu kez CHP´nin davetlisi olarak Ankara´ya gittiler.

CHP Genel Merkezi´nin davetlisi olarak Ankara´ya giden muhtarlar arasında Erdek Muhtarlar Derneği Başkanı ve Sahil Mahallesi Muhtarı Semra Baycan, Marmara İlçesi Avşa Mahallesi Muhtarı Huzur Üstün, Erdek Zeytinli Mahallesi Muhtarı Ali Aydın, Erdek Alaattin Mahallesi Muhtarı İsmail İşler, Erdek Ocaklar Mahallesi Muhtarı Şener Sutaş, Erdek Narlı Mahallesi Muhtarı Burhan Çandır ile Erdek Aşağı Yapıcı Mahallesi Muhtarı İdris Doğan yer aldı.
Muhtarların ilk durağı Anıtkabir oldu. Daha sonra TBMM´ye geçen muhtarlar heyeti, İYİ Parti Balıkesir Milletvekilleri İsmail Ok ve Ahmet Akın ile bir araya gelerek birlikte öğle yemeği yediler.
Yemeğin ardından her hafta salı günleri gerçekleşen CHP grup toplantısına katılan muhtarlar, CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu´nun grup toplantısında yaptığı konuşmayı dinlediler.
Kılıçdaroğlu´ndan muhtarlık kanun taslağı hakkında yaptığı açıklamayı öğrenme fırsatı bulan muhtarlar, konuşmanın ardından ilçemize geldikleri gibi gazetemize yaptıkları açıklamada taslağa olumlu baktıklarını dile getirdiler.
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, yeni muhtarlık kanun taslağı hakkında şu bilgiyi verdi:
?Bize yetki verirseniz muhtarlık temel kanununu çıkaracağız ve muhtarlar demokrasinin temeli olacak. Niye muhtarlar için birleşik oy pusulası getirilmiyor? Kim savunuyor, biz savunuyoruz. Peki, muhtar seçildiyse nerede oturacak? Türkiye´de bir yerde bir muhtarlık binası olması gerekir. Bizim bazı belediyelerimizde bu yapılıyor ve bazı belediyelerimiz muhtarlara personel görevlendiriyorlar. Bir sekreterin ve yardımcının mutlaka muhtarın yanında olması gerekir?
CHP grup toplantısı sona erdikten sonra muhtarlar heyeti, CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm´ün konuğu olurken, birlikte akşam yemeği yediler.
Yemekten sonra heyette bulunan bayan muhtarlar, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener´in perşembe günü kadınlara vereceği kahvaltı organizasyonuna katılmak üzere Ankara´da kalırken, heyette bulunan diğer muhtarlar ise ilçeye döndüler.
Haber : Tuncay Ertan



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli