Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Erdek AK Parti Temayül yoklamasına gitti

Erdek AK Parti Temayül yoklamasına gitti

AK Parti´de Erdek İlçe Başkanını belirlemek üzere temayül yoklaması yapıldı.

AK Parti Genel Merkezi tarafından geçtiğimiz günlerde istifaları istenen AK Parti Erdek İlçe Başkan ve yönetim kurulu, kadın kolları ve gençlik kolları Cumartesi günü sandık başına giderek yeni ilçe başkanı için oy kullandı.
AK Parti Balıkesir Bölge Koordinatörü 22. Dönem Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam ve AK Parti Balıkesir İl Başkanı Dinçer Orkan, AK Parti Erdek İlçe teşkilatı mensupları ile görüşerek yeni ilçe başkanının kim olacağı konusunda görüş aldı

Saat 17.00 sularında başlayan temayül yoklamasına; İlçe eski Başkanı Murat Sever ve Yönetim Kurulu eski üyeleri, Erdek Belediye Meclisinin AK Partili üyeleri, İlçe Kadın eski Kolları, İlçe Gençlik eski Kolları ile mahalle temsilcileri katıldı.
AK Parti Balıkesir İl Başkanı Dinçer Orkan ve Balıkesir Koordinatörü Kırklareli eski Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam nezaretinde yapılan temayül yoklamasında teşkilat mensuplarına boş bir kağıda atanmasını istedikleri AK Parti Erdek İlçe Başkanı için 3 isim yazılması istendi. Yaklaşık 90 kişinin oy kullandığı temayül yoklamasında Murat Sever, Hüseyin Aysan ve Mustafa Gümüştaş isimlerinin ezici bir çoğunlukla ön plana çıktığı öğrenildi.
Temayül yoklaması hakkında partililere bilgilendirme yapan AK Partinin Balıkesir Koordinatörü Ahmet Gökhan Sarıçam, temayül yoklamasının yeni ilçe başkanının belirlemesinde % 30 etki edeceğini dile getirdi.
Sarıçam, partililere hitaben yaptığı konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bugün burada yaptığımız temayül yoklaması AK Partimizin Erdek´te yeni ilçe başkanının belirlenmesinde % 30 etki edecek. Geri kalan % 70´i ise genel merkezimizde yapılacak mülakatta oluşacak kanaat puanı belirleyecek." dedi.
Yapılan temayül yoklaması sonucu basına açıklanmazken, Murat Sever, Hüseyin Aysan ve Mustafa Gümüştaş isimlerinin ezici bir çoğunlukla ön plana çıktığı kaydedildi.
Yapılan oylama sona erdikten sonra, AK Partinin Balıkesir Koordinatörü eski milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam ile AK Parti Balıkesir İl Başkanı Dinçer Orkan, AK Parti Erdek İlçe teşkilatının eski yönetim, kadın kolları ve gençlik kollarına mensup partilileri tek tek dinleyerek şikayet ve önerilerini dinleyip not aldı.
Haber : Taygun Ertan



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı