Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Erdek 50 bin biri arıyor

Erdek 50 bin biri arıyor

Erdek, nüfus sayımında 50 bin biri arıyor.

Erdek, nüfus sayımında 50 bin biri arıyor.
Yerleşim yerleri nüfus bilgilerinin güncel olarak tutulması ve nüfus hareketlerinin düzenli şekilde izlenebilmesi için ?Adrese Dayalı Nüfus Sistemi(ADNKS) aracılığı ve aralık ayı sonu itibarıyla yerleşim bölgelerinin yıllık nüfus büyüklüğü ve nüfusun temel nitelikleri belirlenip, kamuoyuna açıklanacak.
ERDEK BELEDİYESİ´NDEN MEKTUP
Bu sayım öncesinde Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, Erdek´te yazlığı bulunan ikinci konut sahiplerine ayrı ayrı mektup yazarak gönderdi.
Sarı´nın mektubu şöyle:
?Değerli Erdekliler,
Güzel ülkemizin hangi köşesinde nüfusa kayıtlı olursanız olun, sizlere ?Erdekli´ demek kadar doğal bir şey yok benim için. Çünkü Erdek´te doğup büyümüş insanlardan farklı olarak Erdek, sizin yılın belli bir döneminde de olsa yaşamak için seçtiğiniz bir yer.
Pek çoğunuzun da farkında olduğu gibi, Erdek Belediyesi, ekonomik güçlüklerle karşı karşıya. Her şeye rağmen mazeret üretmeden hizmet vermeye çalışıyoruz. 

Çalışmaya da devam edeceğiz. Çabamız, tüm Erdeklilerin hak ettikleri hizmet düzeyine ulaşabilmesi yolunda.
Güzel kentimiz, yaz aylarında sizlerin gelişiyle canlanıyor, yeni bir hayat buluyor. Yaz nüfusumuz 150.000´lere ulaşıyor. Bu rakam, Erdek´in yerleşik nüfusunun neredeyse on katı. Erdek Belediyesi, tüm yıl boyunca imar, altyapı ve ulaşım hizmetlerini yerleşik nüfusuna göre milli gelirden aldığı pay ile yürütmeye, yani, 34.410 kişi için aldığı parayla 350.000 kişiye hizmet vermeye çalışıyor.
Sorunlar tek sayfaya sığdırılamayacak kadar çeşitli. Kentimizde ikinci ev sahibi olan sizlerin eğitim ve sosyal duyarlılık düzeyinin tüm bu sorunları incelemeye ve irdelemeye son derece uygun olduğunu biliyorum. Bu nedenle tüm sorunları tablolar ve ayrıntılı mevzuat ile aşağıda adresini gördüğünüz web sitesinde sizlere sunduk.
www.ellibinartisen.org sitemizde de göreceğiniz gibi sorunlar uzun bir liste oluşturuyor. Ama çözüm için atabileceğimiz bir adım var ve bu adım çok basit.
?ÇÖZÜM SENDE?
Her yıl 31 Aralık itibarıyla ülkemizde nüfus belirlenmekte ve tüm yöreler bu nüfusa göre millî gelirden pay almakta. Her yıl, 25 Aralık-25 Ocak tarihleri itibarıyla tüm aile bireylerinizle birlikte birinci adresiniz olarak Erdek´i gösterdiğiniz takdirde nüfusumuz artacağı için;
1) Norm kadro yapımız artarak personel sayımız kaliteli hizmet verebilecek sayıya ulaşacak.
2) Genel bütçe gelirlerinden kişi başına 210 TL. karşılığı pay alacağından belediyemiz, ekonomik olarak güçlenerek borç batağından kurtulacak.
Tek yapacağınız iş, nüfus kağıdınızla birlikte Erdek Nüfus Müdürlüğüne gelip birinci adres olarak Erdek´teki konutunuzun adresini bildirmek.
AMACIMIZ 50.001 NÜFUSA ULAŞMAK, SLOGANIMIZ İSE 50.000+SEN
Bize destek verin, hak ettiğimiz Erdek için ulaşmaya çabaladığımız çözümün parçası olun.
Saygı ve sevgilerimle.?
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Erdek biri arıyor
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli