Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Engellilerin EKPSS Hazırlık Kursları tamamlandı

Engellilerin EKPSS Hazırlık Kursları tamamlandı

23 Aralık 2013 ile 7 Nisan 2014 tarihleri arasında gerçekleşen kursu başarı ile tamamlayan katılımcılara belgeleri Karesi Merkez İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Konakbay tarafından verildi.

EKPSS Hazırlık Kursuna katılan engelliler belgelerini aldı.
27 Nisan 2014 tarihinde yapılacak olan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı‘na (EKPSS) girecek engelli vatandaşlarımız için Türkiye Sakatlar Derneği Balıkesir Şubesinin, Balıkesir Halk Eğitim Müdürlüğü ile  birlikte yürüttüğü proje kapsamında sınava  hazırlık kursu sona erdi.
23 Aralık 2013 ile 7 Nisan 2014 tarihleri arasında gerçekleşen kursu başarı ile tamamlayan katılımcılara belgeleri Karesi Merkez İlçe  Milli Eğitim Müdürü Ramazan Konakbay tarafından verildi.
Balıkesir üniversitesi toplum gönüllüleri üyelerinden oluşan engelli dostu bir gurup sınava hazırlanan kursiyerleri son 10 günde bire bir ders anlatarak katkı sağladıkları belirtildi.
Türkiye Sakatlar Derneği Balıkesir Şubesi başkanı Zeki Uslu, 2012 yılında yapılan ÖMSS için açmış olduğumuz kursa katılanların büyük çoğunluğu yüksek puan alarak memur olarak atandılar. 27 Nisan'da yapılacak olan sınava katılacak olan engelli kardeşlerim de inançla azimle çalıştılar ve hazırlandılar. İnanıyorum ki onlar da iyi puanlar alarak atanacaklardır. Kamu yararına verilen hizmetlerde kamu desteği olmadan başarılı sonuç olunması oldukça zordur. Bu nedenle bu hizmetlerin verilmesinde sadece derneğimizin çalışması yeterli olamamaktadır. İhtiyaç duyduğumuzda yanımızda olan faaliyetlerimizi sürekli destekleyen bize güç veren Valimiz Ahmet Turhan başta olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum” dedi.
Karesi Merkez İlçe Halk Eğitim Müdürü  Mustafa Cansever'de, 2014 Engelli Memur Sınavı'nın (2014-EKPSS) 27 Nisan 2014 tarihinde yapılacak olması sebebiyle, kurs bitiminden sınav tarihine kadar olan boşluğu doldurmak, kursiyerlerin moralini yükseltmek ve sınava hazırlık seviyelerini daha da artırmak amacıyla Balıkesir Karesi Halk Eğitim Merkezi ve ASO Rehberlik Öğretmeni İrfan Kayatekin'in girişimleri ile Balıkesir Üniversitesi Toplum Gönüllüleri Topluluğu üyesi üniversite öğrencileri tarafından bire bir ders verilmesi çalışması başlatılmıştır. Çalışmalara 25 topluluk üyesi üniversite öğrencimiz aktif olarak katılmaktadır. Toplum Gönüllüleri üyesi üniversite öğrencilerinin kendi sınavları, proje sunumları olmasına rağmen büyük bir duyarlılık göstererek derhal engelli kardeşlerimizin yardımına koşmaları her türlü takdire değerdir. Bu gönüllü üye öğrencilerince yapılan çalışmalar 26 Nisan 2014 tarihine kadar büyük bir özveri içerisinde sürdürülecektir. Yine anılan tarihe kadar Balıkesir Karesi Halk Eğitim Merkezi ve ASO Rehberlik Öğretmeni İrfan Kayatekin tarafından da kursiyer öğrencilerimize her türlü rehberlik ve danışma hizmetinin verilmesi sürdürülecektir” diye sözlerine ekledi.             
  (Haber Merkezi)



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli