Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Engellilere Girişimcilik Kursu hizmeti

Engellilere Girişimcilik Kursu hizmeti

Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Balıkesir Şubesi ile KOSGEB arasında imzalanan protokolle, dernek üyesi engelli ve engelli yakını bayanlara da uygulamalı girişimcilik eğitimleri verilebilecek.

Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Balıkesir Şubesi ile KOSGEB arasında imzalanan protokolle, dernek üyesi engelli ve engelli yakını bayanlara da uygulamalı girişimcilik eğitimleri verilebilecek.
Protokolün imzalanmasında emeği geçen TSD Balıkesir Şubesi Başkanı Zeki Uslu, engellilerin hayata tutunabilmek için özgüvene ve desteğe ihtiyaç duyduklarını söyledi.
Uslu, devamında şöyle konuştu: "Çok başarılı olacağını inandığı halde gerek ekonomik imkansızlık, gerekse engelli oluşundan dolayı hayalini kurduğu işi kurmayan engelli kardeşlerimizin alacakları bu Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi sonrasında, devletimizin vereceği destek ile kendi işlerinin patronu olacaklardır. Dernek yönetimi olarak bizim görevimiz engelli üyelerimizi bilgilendirmek, cesaretlendirmek ve onlara kılavuzluk etmektir. Bu çerçevede KOSGEP Müdürü Hüsamettin Çay`ın hayalimizin gerçeğe dönüşmesi için hiç tereddüt etmeden karşılık vermesi ve bunu bir protokol ile perçinlemesi bizler için ayrı bir mutluluk kaynağı olmuştur. 70 saatlik Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi 16 Aralık 2013 tarihinden itibaren hiç bir karşılık beklemeden KOSGEP eğitmenlerinden Yasemin Aslam Güven tarafından verilecektir."
TSD Balıkesir Şubesi hizmet binasına gelerek protokolü imzalayan KOSGEB Müdürü Hüsamettin Çay`da, KOSGEP olarak Balıkesir genelinde genel Katılımlı Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri yanında, belirli özel guruplara da bu eğitimi düzenliyoruz. Dernek başkanımızın talebi üzerine engelli vatandaşlarımıza yönelik vereceğimiz bu eğitimi çok önemsiyoruz. Engelli vatandaşlarımızın bu eğitime katılıp belgelerini aldıktan sonra kendi işlerini kurmak için müdürlüğümüze yapacakları müracaatta onları pozitif ayrımcılık yaparak % 10 daha fazla destek vereceğiz. Derneğimiz öncülüğünde istekli olan tüm engelli kardeşlerimize, bu eğitimi vermek ve kurumumuzun desteklerinden faydalandırmak için elimizden geleni yapacağız." dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli