Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Engelliler Vali Turhanı bağırlarına bastı

Engelliler Vali Turhanı bağırlarına bastı

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, engelliler tarafından coşkuyla karşılandı. Avşa Adasında düzenlenen 1. Uluslararası Engelliler Kültür ve Sanat Etkinliklerine katılan Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, etkinlik alanına geldiğinde engelli vatandaşlarımız

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, engelliler tarafından coşkuyla karşılandı. Avşa Adası`nda düzenlenen 1. Uluslararası Engelliler Kültür ve Sanat Etkinlikleri`ne katılan Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, etkinlik alanına geldiğinde engelli vatandaşlarımız tarafından coşkuyla karşılandı. 
"Her şeyi ile engelliler tarafından gerçekleştirilen böyle bir organizasyona katılmak ve engellilerle birlikte olmanın kendini mutlu ettiğini, dünden bugüne devletimizin engellisine sahip çıktığı ve yaşam standartlarını yükseltmek için gerekli kanuni düzenlemeleri yaptığını açıklayan Vali Turhan, asıl engelin bedenlerde olmadığını, vicdanlarda ve yüreklerde olduğunu, bu engelleri kaldırdığımızda dünyamızın daha güzel ve yaşanılabilir olacağını söyledi.
Türkiye Sakatlar Konfederas yonu Başkanı Yusuf Çelebi tarafından etkinliğe katkılarından dolayı, Vali Ahmet Turhan` a, Aile ve Sosyal Politikalar Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Aylin Çiftçi`ye, Aile ve Sosyal Politikalar Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Ümit`e, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Halil Ömer Yalım`a teşekkür plaketi takdim edildi.
Törende hazır bulunan Avşa Belediye Başkanı Cevdet Çağlar, "Belediye başkanlığı döneminde 8 bin engelliyi gönüllü olarak Avşa`da misafir edip, böyle bir program vesilesi ile ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını belirtti.
Etkinlikler çerçevesinde programa katılan İl Müdürü Halil Ömer Yalım, bakım hizmetleri konusunda engellilere sunum gerçekleştirdi. Konuşmasında, bizler sizleri çok seviyoruz. İyi ki böyle bir dönemde yaşıyoruz. Sizleri çok seven ve değer veren bir Bakanımız var. Engellilerimizle ilgili çok güzel çalışmalar yapıldı, adımlar atıldı."dedi.  1200 civarında engelli ve konfederasyona bağlı dernek temsilcilerinin katıldığı etkinlikler çerçevesinde, engellilere yönelik, eğlence, spor, müzik, etkinlikleri düzenlendi.
Proje finalinde şarkıcı Doğuş` un vermiş olduğu konserle engelliler coşkulu bir şekilde eğlendi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli