Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Engelliler Avşa`da

Engelliler Avşa`da

Büyük ilgi gören etkinliğe Balıkesir Valisi Ahmet Turhan'da katılarak destek verdi

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, bu yıl ikincisi düzenlenen 2. Avşa Adası Engelliler Kültür ve Sanat Etkinliğine katıldı.
Avşa Adasında düzenlenen etkinliğe Balıkesir İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, Balıkesir İl Jandarma Alay Komutanı Kur. Kd. Alb. Ömer Arık, Marmara Kaymakamı Yakup Güven, Marmara İlçe Belediye Başkanı Süleyman Aksoy ile engelliler ve aileleri katıldı.
Engellilerin coşkuyla karşıladığı Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, etkinliğin tamamen engelliler tarafından gerçekleştirildiğini ve böyle bir organizasyona katılarak engellilerle birlikte olmanın kendisini mutlu ettiğini söyledi.
“Devletimiz engelliye sahip çıkarak, yaşam standartlarını yükseltmek için gerekli kanuni düzenlemeleri yaptı. Asıl engel bedenlerde değil, vicdanlarda ve yüreklerdedir” ifadelerine yer veren Vali Turhan, “Bu engelleri kaldırdığımızda dünyamız daha güzel ve yaşanılabilir olacaktır. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Vali Turhan, daha sonra engelli vatandaşlarımızla birlikte yemek yedi, sohbet etti ve onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.
Etkinlik sonunda, adada incelemelerde bulunan Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Avşa’ya geçtiğimiz yıllarda kurularak faaliyete geçirilen deniz suyu arıtma tesisi, belediye, hastane ve yeni yapılan Avşa İlk ve Ortaokulunu ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.
Okulda bulunan öğrenci velileriyle de bir araya gelen Vali Turhan, Avşa da eğitim-öğretim gören öğrencilerin sorun ve taleplerini dinleyerek eksikliklerin giderilmesi konusunda yetkililere verdiği talimatla çalışmalara hemen başlanılmasını istedi.



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli