Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Engelliler Asker olmanın sevincini yaşadılar

Engelliler Asker olmanın sevincini yaşadılar

Engelli vatandaşlarımız temsili asker olurken, komutanları tarafından tezkereleri verildi.

Engelli vatandaşlarımız temsili asker olurken, komutanları tarafından tezkereleri verildi.
Jandarma Teşkilatı'nın 175. kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde engelli vatandaşlara yönelik olarak 10-16 Mayıs 2014 Engelliler Haftası'nda Temsili Askerlik Yemin Töreni” Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı'nda yapıldı.
Engelli gençler bir günlük asker olup yemin ederken, toplam 12 ilçeden 39 engelli askerin yemin töreninde duygu dolu anlar yaşandı.
Törene Vali Ahmet Turhan, Balıkesir İdare Mahkemesi Başkanı Cavit Erdem, Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale, İl Jandarma Komutanı Salih Göldal, İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, ilçe belediye başkanları ve engelli askerlerin aileleri katıldı.
Engelli gençler Türk bayrağına el basarak, vatan için yemin ettiler. İl Jandarma Komutanı Salih Göldal, Jandarma Komutanlığı bünyesinde askerlik hizmetlerini yerine getirmek için, 38 gencimiz, heyecan ve coşku ile asker elbiselerini giymiş, karşınızda gurur ve onur ile durmaktadır. Değerli aileler, bugün jandarma olan evlatlarınızın gözlerindeki pırıltıyı görüyor ve haklı gururunu yaşıyorsunuz” dedi.
Vali Ahmet Turhan, törendeki konuşmasında askerliğin peygamber ocağı olduğunu söyleyerek Türk milleti için çok önemli, manevi değeri olan bir yer. Annelerimiz, babalarımız evlatlarını askere gönderirken kına yakar. 39 gencimiz bunun heyecanını yaşıyor. Engellilerimizin önünde engeller var. Bu engeller her geçen gün azalacak. Engellilerimizin önündeki bu engeli kaldıran Jandarma Komutanlığı'na gönülden teşekkür ediyorum.” dedi.
Kahraman Mehmetçiklere seslenen Turhan, Askerlik kutsi bir görev. Bunun 12 ay, 16 ay ya da 1 gün yapılması önemli değil. Yıllarca ülke savunmasında olan, güneydoğuda bölücü teröre karşı kahramanca mücadele veren jandarma teşkilatının bir üyesi oldunuz. Bir ordunun gücü sadece silahları değildir. Manevi unsuru bir o kadar da önemlidir. Türk Ordusu maneviyatı olan güçlü bir ordudur. Sizleri, anne ve babalarınızı gönülden tebrik ediyorum" diye konuştu.
Engelli askerler adına konuşan Mehmet Dalkıran, engelli asker arkadaşları adına yaptığı konuşmada yaşadığı gururu anlattı.
TV sunucularından Müge Anlı'dan tekerlekli sandalye desteği
Yapılan törende Vali Turhan ve protokol tarafından askerlere terhis belgeleri verildi. Askerlerle hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından, askerlerin resmi geçit töreni izlendi.
Program yapımcısı Müge Aanlı, Balıkesir`de bulunan törenlere katkı sağladı. Müge Anlı tarafından finansmanı sağlanan 3 akülü tekerlekli sandalye engelli askerler Volkan Koyuncu, Tuncay Yesin ve Birol Tuzak'a verildi.
Ardından jandarma narkotik köpekleri eğiticileri ile birlikte nefes kesen birer gösteri sundu. Jandarma köpekleri otomobile gizlenen esrar maddesini kısa sürede bularak izleyicilerden alkış aldı. Kutlama programında jandarma araç ve gereçleri sergisinin gezilmesi sonrasında engelli askerlerle birlikte yemek yenildi.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli