Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

engelli vatandaşlar Gönül Sofrasında buluştu

engelli vatandaşlar Gönül Sofrasında buluştu

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir´deki engelli vatandaşlar ile Gönül Sofrası iftarında bir araya geldi.

Büyükşehir Belediyesi´nin engelli vatandaşlara yönelik çalışmalarını anlatan Uğur, engelli vatandaşlarımıza uyumlu yeni toplu taşıma araçlarının Erdek, Karesi, Altıeylül, Ayvalık, Altınova, Sarımsaklı, Dursunbey ve Gönen de hizmet vermeye başladığını açıkladı.
Yüzlerce engelli vatandaşın katıldığı ve Balkonuk Center´de düzenlenen program okunan Kuran-ı Kerim ile birlikte açılan iftarın ardından Başkan Uğur´ın konuşması ile devam etti.
Engelliler ile bir araya gelmekten mutluluk duyduklarını ifade eden Başkan Uğur, merkezi hükümet ile beraber engellilere yönelik sosyal politikaları uyguladıklarını, gelecekte yerel yönetimlerin engellilere yönelik politikaların uygulanmasında daha aktif görevler alacağını söyledi.
Türkiye´de son yıllarda engellilere yönelik ulaşım, eğitim, erişim ve istihdamında dünyaya örnek bir atılım dönemine tanıklık ettiklerini belirten Uğur, Büyükşehir Belediyesi´nin engellilere yönelik çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
Yapılan düzenleme ve çalışmaları anlatan Uğur, ?Bizler de Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak her bireyin bir engelli adayı olduğunu unutmadan hareket etmekte ve ilimizdeki tüm projeleri engelli vatandaşlarımızı düşünerek tasarlamaktayız. Bu bakış açısıyla Belediyemiz Sosyal hizmetler Şube Müdürlüğümüz Ağustos 2015 ten bu yana toplam 415 engelli kardeşimizi ev ortamında ziyaret etmiş olup ailelere bilgilendirme ve yönlendirmelerde bulunmuş ve engelli kardeşlerimizin maddi manevi ihtiyaçlarını karşılamaya çalışmıştır. Göreve geldiğimizden bu yana 255 adet engelli kardeşlerimize uyumlu yeni toplu taşıma aracı Karesi, Altıeylül, Ayvalık, Altınova, Sarımsaklı, Erdek, Dursunbey ve Gönen de hizmete başladı. Yine başta mesire yerlerimiz ve kent sokaklarımız olmak üzere, şehrimizin engelli vatandaşlarımıza uyumlu hale getirilmesi ve onların sosyal hayata katılımlarını arttırmak için de çalışmalar yapmaktayız? diye konuştu.
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli