Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Engelli olmanın üretmeye engel olamayacağı kanıtlandı

Engelli olmanın üretmeye engel olamayacağı kanıtlandı

?Türkiye Sakatlar Derneği Balıkesir Şubesinde gerçekleştirilen el sanatları çalışmasında Dernek Başkanı Zeki Uslu öncülüğünde nah, ahşap yakma, ahşap şekillendirme ve boyama gibi el sanatları yapıldı.

Türkiye Sakatlar Derneği Balıkesir Şubesinde gerçekleştirilen el sanatları çalışmasında Dernek Başkanı Zeki Uslu öncülüğünde nah, ahşap yakma, ahşap şekillendirme ve boyama gibi el sanatları yapıldı.

Başkan Uslu ?Engelli olmak üretmeye engel değil? mesajı ile engellilerin neler başarabileceğine vurgu yaptı.
Balıkesir´de Türkiye´ye örnek bir çalışma gerçekleştirildi. Türkiye Sakatlar Derneği Balıkesir Şube Başkanı Zeki Uslu öncülüğünde dernek hizmet binasında nah, ahşap yakma, ahşap şekillendirme ve boyama gibi el sanatlarının yapılabilmesi için atölye oluşturuldu.
Her türlü sarf malzemesi, alet ve edevatı temin edildiği atölyede bu sanatlara ilgi duyan engellilere kurslar açılarak engellilerin sosyalleşme ve özgüvenlerin gelişmesine yönelik imkan sağlandı. Usta öğretici Hüseyin Özkan´ın eğitmenliği ve yönlendirmesi ile düzenlenen kurslarda engelliler aldıkları eğitim ile eserler ve tablolar yaptılar.
Dernek bünyesinde düzenlenen kursların ardından engellilerin ortaya çıkardığı eserler ustaları aratmadı. Bu eserlerin dernek tarafından düzenlenen sergiler aracılığı ile görücüye çıkacağı belirtildi..
Başkan Uslu ?Kursiyerler yaptığı eserlerin satışını sergide yine kendileri satarak ekonomilerine katkı sağılacaktır. Bu satışlardan elde edilecek gelirlerden dernek ve ya yönetimi hiçbir şekilde pay almayacaktır? diye konuştu.
Gerekli bütün malzemelerin dernek tarafından karşılandığını belirten Uslu ?Kısıtlı imkânlarla bile neler başarabileceğimizi bu kurslarla göstermiş olduk.? diye konuştu.
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli