Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Engelli gençlerin Mehmetçik sevinci

Engelli gençlerin Mehmetçik sevinci

Bandırma´da Engelliler Türk silahlı Kuvvetlerinin temel taşı olan ?Kahraman Mehmetçik´´ oldular.

Bandırma´da Engelliler Türk silahlı Kuvvetlerinin temel taşı olan ?Kahraman Mehmetçik´´ oldular.
10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan ?´Engelliler Haftası´´ kapsamında askerlik çağına gelmiş, fakat askerliğe elverişli olmadıkları gerekçesi ile vatani görevlerini yapamayan Bandırma´da ki bedensel engelli gençler bir günlük askerlik yaparak o duyguyu yaşadılar.
Bandırma 6. Ana Jet Üs Komutanlığı´nda düzenlenen bir günlük askerlik töreni Tayyareci Fethi Bey Spor Salonu´nda yapıldı.
Törene Bandırma Kaymakamı Tuncay Sonel, Belediye Başkan Vekili Sami Türkmen, Emniyet Müdürü Ali Haydar Kılıç, Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Murat Yılık, kamu kurum temsilcileri ve bir günlük silah altına alınan gençlerin aileleri katıldı. 

Temsili askerlik uygulaması kapsamında bir günlük temel eğitimlerini tamamlayan zihinsel ve bedensel engelli toplam 8 genç saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından masa üzerine konulan silah ve Türk bayraklarına el koyarak yemin ettiler.
Törende bir konuşma yapan Bandırma 6. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Mustafa Rüştü Çelenk ?Havacılar şehri Bandırma´da konuşlu 6. Ana Jet Üs Komutanlığı´na hoş geldiniz Bir günlük temsili askerlik uygulamasına katılarak bizi gururlandıran evlatlarımız artık birer havacı olmuştur. Bu değeri hiçbir şeyle ölçülemeyecek kutsal vatani görevi büyük cesaret ve şevkle yerine getiren evlatlarımızla ne kadar övünseniz azdır. Bizi biz yapan ve Silahlı Kuvvetlerini oluşturan tüm değerleri kısa süre içerisinde tanıdılar ve eğitimde gösterdikleri başarıdan dolayı terhis belgesi almaya hak kazandılar´´ dedi.
Temsili askerlik ve tören, belgelerin verilmesi ile sona erdi. Törenin ardından temsili askerliklerini gerçekleştiren engelliler ve engelli aileleri protokol üyeleri ile anı fotoğrafı çektirdiler. Haber : Ahmet Pesen



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli