Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Engelli eğitiminde bir ilk Balıkesir´de gerçekleşiyor

Engelli eğitiminde bir ilk Balıkesir´de gerçekleşiyor

Ağır düzeyde engelli öğrencilerin tümünün eğitsel değerlendirme ve tanılama süreci Türkiye´de bir ilk olarak ?Mobil Özel Eğitim Aracı? ile Balıkesir´de bireylerin evlerinde gerçekleştirilmeye başlandı.

Balıkesir İl Millî Eğitim Müdürlüğü´nün yürüttüğü, araç alımının Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı´nca yapıldığı ?Mobil Özel Eğitim? projesi ile artık Balıkesir´de ağır düzeyde engelli öğrencilerin tümü evlerinden çıkmadan eğitsel tanılama hizmeti alacak. Rehberlik Araştırma Merkezine incelenmesi için giden çocuklar ve ailelerinin karşılaştıkları fiziksel, psikolojik ve sosyal zorlukları en aza indirilecek.
0?5 yaş arası bireylerin sağlık kuruluşları verileri dikkate alınarak bulundukları yerde özel eğitime yönelik genel taraması yapılarak risk altındaki çocukların erken tanılaması ve özel eğitim hizmetlerinden mümkün olan en erken yaşta yararlanmasını, ağır düzeydeki engelli veya süreğen hastalığından dolayı okula gelemediği için evde eğitim hizmeti verilen çocuklarımızın ev ortamı incelemelerin yapılması ?Mobil Özel Eğitim Aracı? ile RAM uzmanları tarafından ?hizmeti yerine götürme modeli? ile sevgiyle yürütülecek.
Projenin tanıtım çalışmasına ilgili yönetici ve uzmanlarla birlikte katılan Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, ev ziyareti esnasında yaptığı açıklamada, ?Bu proje Devletimizin engelli çocuklara sağladığı tanılama ve eğitim olanaklarının geldiği noktayı göstermek açısından çok önemlidir. Devletimiz, engelli çocuklarına okullarımızda eğer çocuk okula gelemiyorsa evde eğitim hizmetleri sunmaktadır. Onların ekonomik ve sosyal yaşama katılması için birçok tedbir alınmaktadır. Biz de bu proje ile Devletimizin engelli bireylere sunduğu hizmetleri taçlandırdık. Evden çıkmakta güçlük çeken ağır düzeydeki engelli vatandaşlarımıza evde tanılama hizmetleri başlattık. Eğer çocuk bize gelemezse biz çocuğa gidiyoruz. Bu projenin hayata geçmesi için başta Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı olmak üzere araç teminini sağlayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur´a ve projenin hazırlanmasında ve yürütülmesinde çaba gösteren tüm personelimize teşekkür ederim.? sözlerine yer verdi.
Balıkesir İli Karesi, Bandırma ve Edremit RAM kayıtlarında yer alan ?Ağır Derecede Zihinsel ve Ortopedik Engelli Bireyler? ile ?Evde Eğitim Hizmeti? talep eden bireylerin ?Eğitsel Değerlendirme ve Tanılama? sürecinin ?Rehberlik ve Araştırma Merkezleri Özel Eğitim Hizmetleri Değerlendirme Kurulu? tarafından uzman ve gerekli inceleme materyalleri ile donatılmış ?Mobil Özel Eğitim Aracı? ile evlerinde ziyaret edilerek sağlanacak.

Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli