Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Engeliniz Engel Olmasın adlı proje hayata geçti

Engeliniz Engel Olmasın adlı proje hayata geçti

Balıkesir Belediyesi'nin Engeliniz Engel Olmasın” adlı projesi kapsamında engelli vatandaşlarımızdan oluşturulan Şehir Bandosu, Belediye Başkanı İsmail Ok'u ziyaret etti.

Balıkesir Belediyesi'nin Engeliniz Engel Olmasın” adlı projesi kapsamında engelli vatandaşlarımızdan oluşturulan Şehir Bandosu, Belediye Başkanı İsmail Ok'u ziyaret etti.
Balıkesir Belediyesi Şehir Bandosu'nda yer alan zihinsel engelli vatandaşlarımız, aileleri ile birlikte Belediye Başkanı İsmail Ok'u ziyaret etti. Ziyarette engelli vatandaşlarımızın aileleri, Balıkesir Belediyesi'nin engelliler ile ilgili gerçekleştirdiği çalışmalar ve özellikle engellilerimizden oluşturulan bando takımı ile onların sosyal hayata katılmalarına katkı sağladığı için Belediye Başkanı İsmail Ok'a teşekkür etti. Başkan Ok da kendisine yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Hepimiz birer engelli adayıyız. Bugün sağlıklı bir birey olmamız, yarın bir engelli olmayacağımız anlamına gelmez. Allah, her biri bir melek olan engelli çocuklarımızın aileleri olarak sizlere sağlık ve sabır versin. Balıkesir Belediyesi olarak her zaman sizlerin yanındayız ve sizin için her şeyi yapmaya hazırız” dedi.
Ok: Engeliniz Engel Olmasın adlı proje ile engellilerimizin hem topluma uyumunu sağlayacak hem de şehir içinde ulaşımlarını kolaylaştıracağız”
Ziyaret sırasında Balıkesir Belediyesi Şehir Bandosu'nun çalışmaları hakkında bilgi alan Başkan Ok, Balıkesir Belediyesi'nin engellilerin topluma uyumunu sağlamak ve şehir içinde ulaşımına katkı sağlanması için geliştirdiği Engeliniz Engel Olmasın” adlı projenin faaliyete geçtiğini belirtti. Engelli vatandaşlarımızdan oluşan Balıkesir Belediyesi Şehir Bandosu'nun bu proje kapsamında oluşturulduğunu belirten Başkan Ok, Engeliniz Engel Olmasın Projesi ile Güney Marmara Kalkınma Ajansı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında GMKA'dan aldığımız hibe ile bir engelli otobüsü aldık. 16 adet tekerlekli sandalye kapasiteli özel tasarımlı otobüs ile başta Belediye Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı oyuncuları olmak üzere engelli sporcuların müsabaka ve etkinliklere kolay ulaşımı sağlanacak. Ayrıca, yine bu proje gereği oluşturduğumuz Engelli Bandosu`nun finansman, eğitim ve ulaşım desteği de Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında alınan hibe ile karşılanıyor” dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli