Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız: ?Terörist saldırılarının arkasında dış güçlerin parmağı var?

Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız: ?Terörist saldırılarının arkasında dış güçlerin parmağı var?

Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız, ziyaret ettiği Gönen´de Ankara saldırısıyla ilgili konuştu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız, ziyaret ettiği Gönen´de Ankara saldırısıyla ilgili konuştu.
Gönen´de Sivil Toplum Örgütleri (STÖ) temsilcileriyle bir araya gelen Yıldız, 97 vatandaşımızın yaşamını yitirdiği Türkiye´nin en kanlı terör saldırısıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Saldırının, 1 Kasım seçimleri öncesine denk gelmesinin manidar olduğuna dikkat çeken Yıldız, terörist saldırının arkasında, Türkiye´nin önünü kesmek isteyen dış güçlerin olduğunu ima etti.
HDP Genel Başkanı Demirtaş´ı terörü siyasetin parçası yapmaya çalışmakla suçlayan Bakan Yıldız, Türkiye´yi bölmeye kimsenin gücünün yetmeyeceğini söylerken, istihbarattaki zafiyetin de kayırmacılık yapılmadan üstüne gidileceğini açıkladı.
97 yurttaşın yaşamını yitirdiği Türkiye´nin en kanlı terör saldırısıyla ilgili konuşan Yıldız, ister cebren ister hileyle ister oyunlarla vatanı ve milleti bölmeye çalışan hangi güç olursa olsun buna izin vermeyeceklerini söyledi.
Ankara´daki terör saldırısının arkasında dış güçlerin olduğunu ima eden Taner Yıldız, Türkiye´yi zor durumda, hedeflerinden saptırmaya yönelik çok ciddi projelerin olduğunu söyledi.
13 yıldır güçlü bir iradenin olduğunu, güçlü iradeyi yıldırmaya, zafiyete düşürülmeye çalışıldığını kaydeden Yıldız, ?Türkiye, Ortadoğu ülkeleri gibi istikrarsızlaştırılmak, bir Suriye, Irak yapılmak isteniyor? dedi.
Ankara´daki terör saldırısının 1 Kasım seçimleri öncesine denk gelmesinin de manidar olduğuna işaret eden Taner Yıldız, tek başına iktidarların kazanımlarının koalisyon hükümetleri tarafından tüketildiğini, 1 Kasım´da sandıktan güçlü bir iktidarın çıkması gerektiğini söyledi.
Vatandaşların sandıkta gerekli cevabı vereceğini ifade eden Yıldız, şunları kaydetti: "Bizler sanayimizi, ticaretimizi ve büyümemizi devam ettireceğiz. Türkiye hedeflerinden şaşmayacak, Türkiye hedefleri doğrultusunda mutlaka devam edecek 1 Kasım seçimleri öncesinde Balıkesir´de, ilçelerimizde, Türkiye´de birçok yörede ve ilimizde rekabetin bu birlik beraberliğimizden bağımsız olduğunu söylememiz lazım. Partiler çalışmalarını yaparlar vatandaşlara çalışmalarını anlatırlar milli irade en sonunda hangi oya karşılık geliyorsa onu ortaya koyar her birimize düşen de ona saygı göstermektedir. Ama terörün siyasetin bir parçası olmasına çalışmak, onu istismar etmek ve onun üzerinden oy devşirmeye çalışmak hiçbir şekilde insaflı vicdanlı hiçbir vatandaşımıza, siyasetçiye yakışmaz. Oradaki terör her birimizi vurmuştur, yalnızca bir anlayışı değil. O yüzden ayrılık tohumlarını yeşertmemek, onlara müsaade etmemiz lazım. Türkiye´nin hedeflerinden koptuğuna dair herhangi bir algı bizi ayırmak isteyenleri sevindirecektir. O yüzden her zamankinden daha fazla birliğe beraberliğe ve güçlü bir iktidara ihtiyacımız var. İçinde bulunduğumuz coğrafya her zamankinden daha güçlü olmamız gerektiğini gösteriyor.
Yıldız, daha sonra beraberindekilerle Gönen Kapalı Pazar yerinde Salı Pazarı esnafını ziyaret etti.
Haber : Korkmaz Erdoğan



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli