Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Enduro tutkunları Marmara Adası’nda buluştu

Enduro tutkunları Marmara Adası’nda buluştu

Marmara Adası Enduro motor tutkunlarına ev sahipliği yaptı.

Türkiye Motosiklet Federasyonu’ndan bağımsız olarak motor tutkunları Marmara Adası’nda engebeli toprak arazi üzerinde engelli parkur olarak hazırlanan alanda 300 sporcu serbest sürüş gerçekleştirdi. 
Marmara Adası’nda ikamet eden Enduro ile ilgilenen 15 kişinin birlikteliğiyle hazırlanan 80 kilometrelik parkurda Türkiye’nin birçok yerinden gelen 300 sporcu serbest sürüş yaptı. 
Parkuru çok beğenen motor tutkunları, Marmara Adası’nda parkurun yarış alanına dönüştürülmesi için Türkiye Motosiklet Federasyonu ile görüşme sağlayacaklarını açıkladı. 
Marmara Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen etkinlik hakkında konuşan Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, “Marmara Adası Saraylar Mahallesi’nde yaşayan 15 arkadaşımız bu işle uğraştıklarını ve ilerletmek istediklerini bizimle paylaştı. Bizler de elimizden geleni fazlasıyla yapmaya hazırdık, her zaman da gençlerimizin yanındayız. Yeter ki bize böyle aktivite talepleriyle gelsinler. Görüyoruz ki bu işe gönül vermiş birçok sporcu arkadaşımız var. Bursa, Bilecik, Tekirdağ, Kütahya gibi Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen sporcu arkadaşlarımız hem Ada’mızı hem de alanı çok beğendiler. Saraylar Mahallemizden başlayarak Adamızın en tepe noktası olan Nato Tepesi’ne ilerleyerek motor tutkunlarının serbest sürüş deneyimlerini izledik. Onlar keyifle spor yaparken bizler de oldukça heyecanlandık. Bugün kazasız belasız tamamlanan bu denemenin Türkiye Motosiklet Federasyonu nezdinde devam etmesi için elimizden geleni yapacağız. Ekstrem sporların başında gelen motokros’a ev sahipliği yapmak için çalışmalarımızı başlatıyoruz. İnşallah Marmara Adası enduro’nun da adresi olacak.” dedi. 
Marmara Kaymakamı Murat Çiçek’in de sürüş deneyimi yaşadığı organizasyon sorunsuz tamamlanarak Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun dahil olduğu bir yarışlara dönüştürülmesi için çalışmalara hız verildi.
Haber: Tuncay Ertan



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı