Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

En güzel kanaryalar Edremit´te seçilecek

En güzel kanaryalar Edremit´te seçilecek

Edremit Belediyesi ve Edremit Yorkshire Kanarya Kulübü tarafından 21-22 Ekim tarihlerinde ?2. Edremit Yorkshire Kanarya Güzellik Yarışması? düzenlenecek.

Edremit Belediyesi ve Edremit Yorkshire Kanarya Kulübü tarafından 21-22 Ekim tarihlerinde ?2. Edremit Yorkshire Kanarya Güzellik Yarışması? düzenlenecek.
Edremit ilçesinde ilki geçen yıl yapılan "Yorkshire Kanarya Show"un ikincisi 21-22 Ekim´de Güre Mahallesi´nde ki Atatürk Spor Salonu´nda gerçekleştirilecek. Edremit Belediyesi ve Edremit Yorkshire Kanarya Kulübü´nün birlikte düzenlediği etkinlikte, Türkiye´nin yanı sıra Lübnan, İran, Suriye, İtalya ve Yunanistan´dan getirilen kanaryalar yarışacak. Etkinliğin ilk gününde hakemler, binlerce kuş arasından en güzel kanaryayı seçecek. Etkinliğin ikinci gününde de kanaryalar sergilenecek ve kupa töreni düzenlenecek.
Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, düzenlediği basın toplantısında, etkinliğin geçen yıla göre daha geniş katılımla gerçekleştirileceğini söyledi.
Saka, "Bu yıl, geçen seneki salonun etkinlik için yetersiz kalacağını düşünerek yarışmayı Güre Atatürk Spor Salonu´nda yapmayı planladık. Yarışmaya çeşitli ülkelerden misafirler gelecek. Bu tip sosyal faaliyetlerle kışın durma noktasına gelen Edremit turizmini bu aylarda da devam ettirmeyi amaçlıyoruz." dedi.
Kulüp Başkanı Kamil Ekici, kanarya güzellik yarışmasının çeşitli kıstasları bulunduğunu belirterek, "Kuşlar manken gibi duracak, bir vücutçu gibi kendini kasacak ve gösterecek. İnsandan ürkmeyecek. Sen ona baktıkça o da sana bakacak. Biz böyle kuş besliyoruz" ifadelerini kullandı.
Yarışmada bir İngiliz ve bir İtalyan hakemin de bulunacağını dile getiren Ekici, "Geçen yıl 1.700 ´yorkshire´ cinsi kanaryanın katıldığı yarışmada bir dünya rekoru kırıldı. İnşallah bu sene daha iyiye gideceğiz" diye konuştu. Bu yılkı yarışmaya katılımın dünya rekorunu daha iyi noktalara çekeceğini de kaydeden Ekici, dünya rekorunun tescili için Guinness Rekorlar Kitabı Türkiye temsilciliğine de başvuruda bulunduklarını söyledi.
Ekici, yarışmaya katılacak kanaryaların satışa da sunulacağını, fiyatlarının en az 1.000 lira olacağını bildirdi.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false