Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Emniyetten korkutan rapor

Emniyetten korkutan rapor

Rapora göre, fuhuş yaşı 12ye indi Fuhuşa karşı yeni ve kapsamlı mücadele başlatan Emniyetin raporu, endişe verici bir gerçeği ortaya çıkardı.

Rapora göre, fuhuş yaşı 12`ye indi Fuhuşa karşı yeni ve kapsamlı mücadele başlatan Emniyet`in raporu, endişe verici bir gerçeği ortaya çıkardı. Rapora göre, Türkiye`de fuhuş yapanların yaşı korkutucu derecede düşüyor, fuhuşa zorlanan 12-15 yaş arasındaki kızların sayısı giderek artıyor. n Emniyet Genel Müdürlüğü, fuhuş ile etkin mücadele için çalışma başlattı. Bu kapsamda, Zührevi Hastalıklarla Mücadele Tüzüğü yeniden düzenlenecek. Mevcut tüzüğe göre fuhuş yapan, yaptıran ve yaptırılan yerlere yaptırımlar uygulanıyor.
Fuhuş yapılan otelleri belli süre kapatma cezası verilirken, suçun 3 kez tekrarlanması halinde ruhsat iptali geliyor. Yeni düzenlemeyle ise, sadece fuhuş yapılan oteller değil, fuhuşa aracılık yapan yerler, fuhuş pazarlığının yapıldığı bar, eğlence mekânları, internet kafelere de yaptırım ve kapatma cezaları geliyor.
Mekân sahipleri de, TCK`nın fuhuş suçunu düzenleyen 227. maddesi gereğince yargılanacak. Fuhuş, fuhuşa teşvik ve aracılık suçu ile gözaltına alınan kişilerin cumhuriyet başsavcılıkları tarafından el konulan telefon hatları adli emanete alınırken, söz konusu hatlar yeniden açtırılabiliyor. Bundan sonra el konulan hatlar GSM şirketleriyle görüşülerek kapatılacak ve fuhuş nedeniyle hatlarına el konulan kişiler aynı numara üzerinden faaliyet gösteremeyecek.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli