Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Emniyet hırsızlara göz açtırmıyor

Emniyet hırsızlara göz açtırmıyor

Bandırma`da, iki ayrı evde meydana gelen hırsızlık olaylarının faili yakalandı. Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, hırsızlığın yapılış yöntemi üzerinde çalışarak benzer olayları değerlendirdiler.

Bandırma`da, iki ayrı evde meydana gelen hırsızlık olaylarının faili yakalandı. Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, hırsızlığın yapılış yöntemi üzerinde çalışarak benzer olayları değerlendirdiler. Bu çalışmalar sonucunda, genelde balkon penceresi ve kapılarını zorlayarak hırsızlık yapan, uzun süredir ilçe dışında bulunan 1985 doğumlu M.Ö., hırsızlık olaylarının faili olarak belirlendi. M.Ö.`nün, Çanakkale`de, cezaevi firarisi olarak aranıp Bandırma`da bulunabileceği bilgisine ulaşıldıktan lısa bir süre sonra ele geçirildiği bildirildi. Ardından, her iki hırsızlık olayında çalınan tabanca ve cep telefonu ile ziynet eşyaları ele geçirilerek sahiplerine teslim edildi. Ayrıca, olay yerinde elde edilen kanıtlar, ayak izi ve görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda, üç ayrı faili bilinmeyen hırsızlık olayı da aydınlatıldı. M.Ö., beş ayrı hırsızlık, resmi belgede sahtecilik, uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmak gibi toplam 7 olaydan çıkarıldığı mahkemede tutuklanırken, ayrıca 6 ayrı olay nedeniyle kesinleşmiş toplam 11 yıl hapis cezası bulunduğu öğrenildi. Söz konusu kişinin evinde gerçekleşen aramalarda, bir adet 9 milimetre çapında, sarsılmaz kılınç tabanca, tabancaya ait bir adet şarjör, iki adet tek taşlı altın yüzük, bir adet BRS ibareli, üç çiçek şeklinde taşlı yüzük, bir adet alyans yüzük ve bir adet çift Arapça taşlı altın küpe, bir adet Samsung Galaxy S5 cep telefonu, jelatine sarılı iki gram toz esrar, hırsızlık için kullanılan suç aletleri, üç adet uzun, düz tornavida, parmak izi bırakmamak için kullanılan bir çift mavi eldiven, bir adet siyah ve bir adet, üzerinde Adidas yazan boş erkek para cüzdanı, bir adet Colison marka kol saati ele geçirildi.
20 YIL CEZASI BULUNAN KİŞİ DE YAKALANDI
Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ayrıca "kasten adam öldürme ve kişi hürriyetinden yoksun kalma" suçları nedeniyle kesinleşmiş toplam 20 yıl cezası bulunan kişiyi de yakaladı. Bandırma Ağır Ceza Mahkemesi`nce aranan 1977 doğumlu R.S. isimli kişi, Bandırma Cezaevi`ne teslim edildi. Ayrıca, son bir hafta içinde, değişik suçlar nedeniyle haklarında arama kararı bulunan 20 kişi de hyakalanarak, cezaevine teslim edildi.



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli