Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Emlakçılar Emlak Kanununu bekliyor

Emlakçılar Emlak Kanununu bekliyor

İlçemizde faailyet gösteren Demir Emlak Sahibi Ali Kaan Demirbaş, Emlakçılar Kanununun artık çıkmasını istedi.

İlçemizde faailyet gösteren Demir Emlak Sahibi Ali Kaan Demirbaş, Emlakçılar Kanunu`nun artık çıkmasını istedi.
Emlakçı esnafı olarak bu kanunun acilen çıkarılarak yaşama geçirilmesini beklediklerini söyleyen Emlak Sahibi Demirbaş, korsan emlakçıların ancak bu kanunla önüne geçilebileceğini belirtti.
Demirbaş, Emlak ve gayrimenkul piyasasının 2012`deki durumunu değerlendirdi.
2013`te de geçen yıl yaşanan sorunların devam edeceğini öne süren Demirbaş, emlak sektörünün sorunlarını anlattı.
2012 yılının Erdek`te emlak sektörü açısından durgun geçtiğini kaydeden Demirbaş, "Yeni yılın üzerinden 2 ay geçti, her sene yılbaşından sonra sektörün durgun günler geçirdiğini belirterek, "Bunun nedeni, insanların yatırım yapmak için zamana ve önlerini görmeye ihtiyaç duymalarıdır. Önünü göremeyen insan yatırım yapmayı zaten düşünmez" dedi.
Şu anda daire satışlarının dip yaptığını dile getiren Demirbaş, arazi satışı anlamında ciddi bir durgunluk yaşıyoruz. Yaz aylarında nispeten bir canlanma yaşanır diye tahmin ediyoruz. Kış aylarında alım-satım tamamen durmuştur şeklinde konuştu.
Demirbaş, devam eden açıklamasını şöyle sürdürdü: "Vatandaşın yarınını net olarak görememesinden dolayı, durgun bir dönemden geçiyoruz. Satılık konut fiyatlarının bu senede daha fazla artmaz diye düşünüyorum" dedi.
Erdek`te kayıt dışı seyyar olarak emlakçılık yapan şahısların bulunduğuna dikkat çeken Demirbaş, bu tür insanlara itibar edilmemesini, emlak alım- satım ve kiralamanın emlakçılardan yapılmasını önerdi.
Sektörde en büyük sorunun Emlakçılık Kanunu`nun olmamasından kaynaklandığını belirten Demirbaş, "Bu durum komisyon alımlarında ve sözleşme yapımı aşamasında emlak sektöründe hizmet verenlerin ciddi sorunlar yaşamasına neden oluyor. Kiracı ya da evi satın almak isteyen direk emlakçıyı devre dışı bırakıp mal sahibine ulaşmaya çalışıyor. Emlakçılık Kanunu çıkarsa bu sorunların hepsi ortadan kalkacak. Sonuçta emlakçı yeri gösteriyor, bir emek harcıyor, ama devre dışı bırakılmak isteniyor" dedi.          Tuncay Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli