Bugün, 19 Mart 2024 Salı

EMİTT Fuarıyla Balıkesir dünyaya tanıtılıyor

EMİTT Fuarıyla Balıkesir dünyaya tanıtılıyor

Bu yıl 22. kez kapılarını ziyaretçilerine açan EMITT Fuarı´ndaki Balıkesir standında Balıkesir´in turizminden kültürüne, yemeklerinden yöresel oyunlarına kadar birçok konuda tanıtımı yapılıyor.

Bu yıl 22. kez kapılarını ziyaretçilerine açan EMITT Fuarı´ndaki Balıkesir standında Balıkesir´in turizminden kültürüne, yemeklerinden yöresel oyunlarına kadar birçok konuda tanıtımı yapılıyor.
22. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) dün İstanbul´da kapılarını açtı. Fuarın ilk gününe Balıkesir Stantları damgasını vururken stantlar ziyaretçi akınına uğradı.
25 Ocak Perşembe günü saat 11.00´de gerçekleştirilen fuarın açılışına, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, ITE Grup Bölge Direktörü Vincent Brain, ITE Turkey Turizm&Seyahat&Moda Grup Direktörü Hacer Aydın, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı (TTYD) Oya Narin, Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı (TÜROFED) Osman Ayık, Alman Turizm Sektörü Federal Birliği Başkanı Michael Frenzel, BM Dünya Turizm Örgütü Eski Genel Sekreteri Taleb Rifai de katıldı.
Balıkesir standında AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, ilçe belediye başkanları ve daire müdürleri hazır bulunan isimler oldular.
Balıkesir Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı´nın (GMKA) işbirliği ile yürütülen faaliyetler ile çok başarılı bir tanıtım organizasyonunun ilk günü geride bırakıldı.
Fuar alanında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ´´Balıkesir, özellikle büyükşehir olduktan sonra dikkatleri üzerine çekmeye başladı. Balıkesir´in iki tane denizi var. Yaklaşık 300 kilometre sahili var. Hem Ege hem de Marmara Denizi´ne kıyısı var. Ege Denizi´nde Ayvalık, Ören, Akçay, Altınoluk istikameti Ege´nin en güzel denize girilebilecek yerleri. Marmara Bölgesi´nde Erdek, Türkiye´de turizmin ilk başladığı yer. Deniz açısından güzel bölgeler´´ dedi.
Balıkesir standında Balıkesir´in tarihi, kültürü ve yöresel zenginlikleri başarılı bir şekilde tanıtıldı. Sektör temsilcilerine, seyahat acenteleri ve tur operatörleri başta olmak üzere bütün konuklara Kazdağları, Ege´nin masmavi suları, termal kaynakları, mavi bayraklı plajları, tarihi Antandros kentinden Roma´ya gidip İtalya´yı kuran Aeneas´a, dünyaca ünlü zeytin ve zeytinyağlarına kadar zenginlikler anlatıldı. Balıkesir´in meşhur höşmerim tatlısının da ikram edildiği stantta yine Balıkesir´in meşhur kolonyası da ziyaretçilere ikram edildi. Halk oyunları gösterileri ise her zaman olduğu gibi yine izleyenleri hayran bıraktı. 28 Ocak´a kadar açık kalacak olan fuarda özellikle hafta sonunda yoğun bir ziyaretçi akını bekleniyor.
Haber Merkezi



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli