Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Emekliye zam maaşlara nasıl yansıyacak?

Emekliye zam maaşlara nasıl yansıyacak?

SSK ve BAĞKUR emekli maaşlarına aylık 100 liralık zam yapıldı.

SSK ve BAĞKUR emekli maaşlarına aylık 100 liralık zam yapıldı.
Bu 100 liralık zam, yaşlılık ve malullük aylıklarında 100 lira olarak, ölüm aylıklarında eş, çocuk ve ana-babalara hisseleri oranında, iş kazası ve meslek hastalığı gelirlerinde ise iş göremezlik derecesine göre yansıtılacak
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Mehmet Selim Bağlı, SSK ve BAĞKUR emekli maaşlarına yapılan aylık 100 liralık seyyanen zamdan, 9 milyonun üzerindeki hak sahibinin yararlanacağını belirterek "100 liralık zam, yaşlılık ve malullük aylıklarında 100 lira olarak, ölüm aylıklarında eş, çocuk ve ana-babalara hisseleri oranında, iş kazası ve meslek hastalığı gelirlerinde ise iş göremezlik derecesine göre yansıtılacak." dedi.
Bağlı, SSK ve BAĞKUR emekli maaşlarına Ocak ayından itibaren ayda 100 lira seyyanen zam yapılmasını da içeren tasarının TBMM Genel Kurulunda kabul edildiğini bildirdi.
SSK ve BAĞKUR emeklilerinin Ocak ayında alacakları 100 lira seyyanen zammın yanında, 2015´in Temmuz-Aralık döneminde gerçekleşen 6 aylık Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) oranında zammı da alacağını dile getiren Bağlı, şunları kaydetti:
"100 liralık zam, yaşlılık ve malullük aylıklarında 100 lira olarak, ölüm aylıklarında eş, çocuk ve ana-babalara hisseleri oranında, iş kazası ve meslek hastalığı gelirlerinde ise iş göremezlik derecesine göre yansıtılacak. SSK ve BAĞKUR emekli maaşlarına yapılan aylık 100 liralık seyyanen zamdan, 9 milyonun üzerindeki hak sahibi yararlanacak. 2016 yılı içerisinde emekli olacakların da yararlanacağı bu zammın yıllık maliyeti, yaklaşık 10,5 milyar lira olacak."
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false