Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Emeklilere intibak yolda

Emeklilere intibak yolda

9 milyon emekliye Ocak´ta 100 lira zam yürürlüğe girdi.

9 milyon emekliye Ocak´ta 100 lira zam yürürlüğe girdi.
Emekliden esnafa destek primi müjdesinin hayata geçirilmesi için düğmeye basılırken intibak da masada. Hükümet düşük düzeyde maaş alan emeklilerin gelir seviyesini yükseltecek.
Hükümet, birbiri ardına emeklilerin yüzünü güldürecek düzenlemelere imza atıyor. Emeklilere verilen zam müjdeleri hayata geçirilirken, gelir artıracak yeni düzenlemeler için de hazırlıklar yapılıyor.
SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 100 liralık zam müjdesi yürürlüğe girdi, çalışan emeklilerden yapılan % 10´luk kesintinin kaldırılması için kollar sıvandı, intibak da masada.
SSK ve Bağ-Kur emeklilerine Ocak ayından itibaren ayda 100 lira seyyanen zam yapılmasını da içeren kanun Resmi Gazete´de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 100 liralık zam, bu ay maaşlara yansıyacak. 9 milyon civarında SSK ve Bağ-Kur emeklisi, bu ay maaşlarında ayrıca enflasyon zammını da görecek. Maaşlara, hem 100 liralık seyyanen artış hem de 2015´in ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon oranında zam yansıtılacak. Düşük düzeyde maaş alan emeklilerin gelir seviyesinin yükseltilmesine yönelik çalışmalar sürecek. Programın sosyal ayağına göre; düşük maaşlı ve ev sahibi olmayan emekli kalmayacak. Düşük düzeyde maaş alan emeklilerin gelir seviyesi, alınacak tedbirlerle yükseltilecek.
Diş tedavisi için aylarca bekleme dönemi sona eriyor
Diş sorunu yaşayan vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumu´yla (SGK) anlaşma yapan üniversite hastanelerinde kısa sürede tedavi olabilecek. Böylece hastalar basit bir diş tedavisi için artık aylarca beklemeyecek. Üniversite hastanelerinden SGK güvencesiyle diş tedavisi olabilecekler. Bu uygulama ile hastalar sıra beklemeden tedavi görürken, devlet hastanelerinde de yoğunluk azalacak.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Emeklilere intibak yolda
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli