Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

?Emekli Grubu Konut? Projesi emeklileri sevince boğdu

?Emekli Grubu Konut? Projesi emeklileri sevince boğdu

Manyas İlçesinde, emeklilere özel TOKİ konutları için başvurular 14 Mart´ta başlıyor.

Manyas İlçesinde, emeklilere özel TOKİ konutları için başvurular 14 Mart´ta başlıyor.
Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından emeklilere özel olarak Manyas´ta ?Emekli Grubu Konut? projesi kapsamında yapacağı 500 konut için talep başvurular 14 Mart Pazartesi günü başlayacak.
31 Mart 2016 Perşembe günü mesai bitimine kadar devam edecek başvurular Halk Bankası şubelerine 500 TL karşılığında yapılacak. Başvurusu yapılacak konutların ihalesi sonrası ise 20 Nisan 2016 tarihinde hak sahibi belirleme kuraları çekilecek. Başvurular beş yüz ve altında olduğunda ise kura çekimine gerek kalmayacak. Ev almaya hak kazanan hak sahiplerinden ise konut bedelleri yatırdıkları 500 TL. düşüldükten sonra konut bedelinin % 12 sini peşin ödeyenler için 180 ay (15 yıl) vade,% 20 peşinat ödeyenler için ise vade süresi 240 ay (20 yıl) olarak belirlendi.
Konut için başvuranların T.C vatandaşı, Balıkesir ve ilçelerinde bir yıl veya daha fazla oturmaları ya da Balıkesir ve ilçeleri nüfusuna kayıtlı olmaları, daha önce TOKİ´den konut kredisi kullanmamış olması, kendisine, eşine ve velayeti altında ki çocuklarına ait müstakil bir evinin veya dairesinin olmaması, hane halkı gelirinin aylık 3.200 liranın altında olması gerekiyor. Başvuru için Halk Bankasına gidildiğinde ise Nüfus Cüzdan fotokopisi ile Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli olduğuna dair alacağı yazının yeterli olacağı belirtiliyor. Emekliler için yapılacak olan konutlar ise mevcut TOKİ konutlarının bulunduğu yine arazisi Hazine tarafından konut yapılmak kaydıyla TOKİ´ye tahsis edilen Atatürk Mahallesinin üst tarafına yapılacak. TOKİ tarafından yapılan duyurunun hemen ardından çok sayıda konut alma hakkına sahip emekli vatandaşlar konut başvurusu yapabilmek için başvuru gününü heyecanla beklemeye başladı.
Haber : Süleyman Özaydın



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli