Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Emekli Dr. Ömer Erdoğan: ?Her canlı gibi midye de dışkı çıkarır ve doğayı kirletir?

Emekli Dr. Ömer Erdoğan: ?Her canlı gibi midye de dışkı çıkarır ve doğayı kirletir?

Erdek´in eski doktorları arasında yer alan Ömer Erdoğan, ?Midye çiftliklerinin kirlilik yaratmayacağı iddiaları safsatadır? dedi.

Erdek´in eski doktorları arasında yer alan Ömer Erdoğan, ?Midye çiftliklerinin kirlilik yaratmayacağı iddiaları safsatadır? dedi. Tüm canlılar gibi midyelerin de dışkılarının bulunduğuna dikkati çeken Erdoğan, Erdek Körfezi´nin 8 noktasındaki sahile kara midyesi üretmek üzere çiftlikler kurulmasının gündemde olduğuna işaret ederken, şunları söyledi:
?Midyelerin, denizdeki ağır metalleri içine çektiği doğrudur. Bu nedenle midye yemenin, insan sağlığı açısından risk oluşturduğu da bir gerçektir. Ancak midyenin, denize ve doğaya zarar vermeyeceğini öne sürmek tam anlamıyla bilgisizliktir ve art niyetli olmaktır. Her canlının doğaya ifrazatı vardır. Yani tüm canlılar gibi midyeler de boşaltım yaparlar. Bu boşaltımlar sonucunda denizde ekimozlar, yani bataklıklar, mikrop yuvaları oluşur.

Midye çiftlikleri, denizlerimizde bu kadar yer varken, neden turizmin yoğun olduğu Erdek´in kırsal mahallelerine kurulmak isteniyor, anlayamıyoruz. Demek ki, midyeden para kazanmak isteyen şirket veya kişiler, en az harcama yaparak, en çok kazancı elde etmek istiyorlar.?
Erdoğan, ülkemizde birçok konuda hâlâ siyasilerin değil, bürokratların söz sahibi olduğunu, onların da görevlerinin bilincinde hareket etmeyerek, midye çiftliği olayındaki gibi sorumluluk alanlarının dışına çıktıklarını öne sürdü.
Dr. Ömer Erdoğan, YENİ ERDEK´in, midye çiftlikleri konusundaki yayınlarıyla Erdek´e ve doğaya sahip çıkma sorumluluğunu takdirle karşıladığını sözlerine ekledi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli