Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Eman Termal Otel ihalesi yapıldı

Eman Termal Otel  ihalesi yapıldı

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, zarar eden bir tesisi yaptığı ihale ile hem kâra geçirdi hem de ilçeye yeni tesisler kazandırdı.

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, zarar eden bir tesisi yaptığı ihale ile hem kâra geçirdi hem de ilçeye yeni tesisler kazandırdı.
Sındırgı ilçesinde 2008 yılında Belediye Başkanı Ekrem Yavaş´ın girişimleri sonucu İstanbul Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla yapılan Eman Termal Otelde yeni dönem başlıyor.
Termal Turizm alanında örnek olması için yapılan tesis hizmet alanının geniş olmasıyla zaman içerisinde Sındırgı Belediyesine ağır külfet getirdi. Yaklaşık 300.000 lira işletme zararı olan Eman Termal Otel 25 yıllığına ihale ile kiralandı. İhale sonunda yıllık 100.000 lira kira bedeli ile Sedora Tur. Org. Rek. İnş. E-Tic. Yön. Dan. Tarım. Hay. San. Ve Tic. Ltd. Şti.ne kiralandı.
İhale şartnamesine göre firma ilk iki yıl içerisinde konferans salonu, toplantı salonu, Türk hamamı, sauna vb. sosyal tesislerin yapımı ile devamındaki 10 yıl içerisinde de toplamda 28 oda kapasiteli tesisi 56 odaya çıkararak 4 milyon liralık bir yatırım sağlayacak.
Emendere Mahallesinde mülkiyeti Sındırgı Belediyesine ait Eman Termal Otel 14 Temmuz 2015 tarihinde yapılan ihale ile 25 yıllığına Sedora Tur.Org. Rek. İnş. E-Tic. Yön. Dan. Tarım. Hay. San. Ve Tic. Ltd. Şti.ne kiralandı. Otelin devir işlemleri kapsamında yapılan mal sayımları karşılıklı mutabakata varılmasıyla sözleşme Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ve Sedora Tur.Org. Rek. İnş. E-Tic. Yön. Dan. Tarım. Hay. San. Ve Tic. Ltd. Şti. Müdürü Mehmet Bayrak arasında imzalandı. İlçede termal turizm alanında örnek teşkil etmesi için Eman Termal Otelin yapıldığını belirten Başkan Yavaş, ?Eman Termal Otel Sındırgı ilçesinin termal turizm bölgesi ilan edilmesinin ardından ilçede örnek teşkil etmesi ve ilk termal otel olması amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi´ne hibe olarak yaptırılmıştı. İlçemizde açılan OBAM Termal Otel ve yapımı devam eden LAGUNA Termal ise Emendere Termal Otelden esinlenerek faaliyete geçirilmiş projelerdir. Bu noktada Emendere Termal yapılış amacına ulaşmış oluyor. Ancak Sındırgı gibi düşük bütçeli belediyelerde tesisleri işletmek kimi zaman sıkıntılara yol açabiliyor. Bu tür tesislerde para kazanılabilmesi için sürekli yenilenmeye açık olması, yatak kapasitesinin arttırılması ve ehliyetli bir yönetici elinin olması gerekmektedir. Belediye bütçesi ile bu şartları gerçekleştirmemizin zor olduğu gibi, aynı zamanda tesise belediyemizin diğer birimleri ile de destek sağlamak zorunda kalınıyordu. Şu an 20 personel ile hizmet vermeye çalıştığımız tesisin, hizmet alanının geniş olması sebebiyle personel yetersiz gelmekte ve yatak kapasitesi ile sosyal tesislerindeki yetersizlikten dolayı kazanç sağlanması olanaksız hale geliyordu. Turizm ehliyeti şartı aranarak da hem deneyimli kişilerin bu işin başında olması hem de ilçeye yabancı turistlerin gelmesini sağlamak hedeflenmişti. Böylece tesisin belediyemize olan işletme zararı kazanca dönüştürülecektir. Çalışan personel ise istemeleri halinde görevlerine devam edecekler. Bizler için önemli olan ilçeye yatırımcıların ve turistlerin gelmesini sağlamaktır.? dedi.
Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu