Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

Elektrik borçlularına af müjdesi

Elektrik borçlularına af müjdesi

Yapılacak af kapsamında 150 bin borçlu abonenin, 126 milyon liralık gecikme faizi silinecek.

Yapılacak af kapsamında 150 bin borçlu abonenin, 126 milyon liralık gecikme faizi silinecek.
CLK Akdeniz Elektrik Perakende AŞ Genel Müdürü Halit Bakal, Mayıs 2013 öncesinde elektrik borcu bulunan abonelerin ana paralarını ödemeleri halinde birikmiş tüm gecikme faizinden vazgeçeceklerini bildirdi.
1 MAYIS`TAN İTİBAREN BAŞLADI
Bakal, Rixos Downtown Oteli`nde düzenlediği basın toplantısında, abonelerden gelen yoğun taleplerin ardından hukuki sorunları ortadan kaldırmak amacıyla 1 Mayıs`tan itibaren "af kampanyası" başlattıklarını söyledi.
AF KAMPANYASI 30 HAZİRANA KADAR SÜRECEK
Af kampanyasının 30 Haziran`a kadar süreceğini bildiren Bakal, "Mayıs 2013 öncesinde elektrik borcu bulunan abonelerimizin ana paralarını ödemeleri halinde birikmiş tüm gecikme faizinden vazgeçeceğiz. Yaklaşık 150 bin borçlu abonenin 126 milyon liralık gecikme faizi silinecek" dedi.
"İNŞALLAH BUGÜNE KADAR YAŞANAN SIKINTILARI ORTADAN KALDIRIRIZ"
Söz konusu kampanya ile ödenmeyen 286 bin 159 faturanın gecikme faizinin silineceğini vurgulayan Bakal, şöyle konuştu; "Abonelerimizin, şirketimize 30 Haziran`a kadar müracaatları ve anapara borçlarını defaten ödemeleri veya kredi kartı ile taksitlendirmeleri halinde takipte olan veya olmayan alacakların gecikme faizlerinin tamamı silinecek. Kampanyamızın amacı borcunu herhangi bir nedenle ödeyemeyen abonelerin birikmiş borçlarını tasfiye ederek yeniden temasa geçmek ve onları ekonomik olarak rahatlatmak. Kampanya ile bugüne kadar yaşanan sıkıntıları ortadan kaldırıp temiz bir sayfa açmayı temenni ediyoruz."



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli