Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Elektrik faturalarında yeni dönem

Elektrik faturalarında yeni dönem

Elektrik dağıtım şirketleri, sayaçları en az 25, en fazla 35 gün olarak belirleyecekleri dönemler içinde ve her ay bir kez okuyacak.

Elektrik dağıtım şirketleri, sayaçları en az 25, en fazla 35 gün olarak belirleyecekleri dönemler içinde ve her ay bir kez okuyacak. Tüketicinin isteği durumunda, tüketiciye vade farkı uygulanmaksızın taksit olanağı sağlanacak.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrik kullanımında, mevzuatın gerektirdiği özel durumlar dışında, tüketiciye aynı dönem için birden fazla fatura gelmesinin önüne geçmek amacıyla düzenlemeye gitti. EPDK´nın, Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği´nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği, Resmî Gazete´de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, elektrik dağıtım şirketleri, elektrik sayaçlarını en az 25, en fazla 35 gün olarak belirleyecekleri dönemler içinde, her takvim ayında bir kez okuyacak ve bu, aylık okuma olarak kabul edilecek. Ayrıca, elektrik tüketim miktarının tespiti, okuma ve fatura dönemlerine ilişkin ön ödemeli sayaç kullanılması gibi durumlar dışında, ödeme bildirimine esas fatura dönemi, aylık olarak veya bir yılı geçmemek üzere daha uzun dönemlerde perakende satış sözleşmesi veya ikili anlaşmada belirlenecek.
Haber Merkezi



  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı