Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

El sanatları kursiyerleri sertifikalarına kavuştu

El sanatları kursiyerleri sertifikalarına kavuştu

Halk Eğitim Merkezinde, el sanatları ile nakış kursuna katılan kursiyer sertifikalarına kavuştu.

Halk Eğitim Merkezinde, el sanatları ile nakış kursuna katılan kursiyer sertifikalarına kavuştu.
Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Balıkesir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü`nün yürüttüğü uygulama çerçevesinde eğitim alarak el sanatları ve nakış kursunu tamamlayan 48 kişiye belgeleri törenle verildi.
Orhanlı Mahallesinde düzenlenen törende, kursiyerlere sertifikalarını veren Balıkesir Valisi Ahmet Turhan'a kursiyerler köy ekmeği hediye etti.
Karesi Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü tarafından Orhanlı ve Paşaköy'de açılan El Sanatları Teknolojisi Kursu'nun belge törenine Vali Ahmet Turhan eşi Nuran Turhan ile birlikte katıldı.
El Sanatları ve Nakış Kursu Sertifika Töreninde kursiyerlere sertifikalarını veren Vali Turhan, yaptığı konuşmasında Bu güzel kursları açan emeği geçen yöneticilerimize, hocalarımıza ve kursu başarıyla bitiren kursiyerlerimizi kutluyorum. Halk Eğitim kurslarına önem veriyoruz. Bayanların boş zamanlarını değerlendirmeleri ve ev ekonomisine katkı sağlamak amacıyla kurslara katılmaları çok önemli. Köylülerimizden talep gelmesi durumunda yeni kurslar açmayı isteriz. Kursu başarı ile tamamlayan bütün kursiyerleri tebrik ediyor, hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.
El Sanatları Kursu, geleneksel el sanatlarını yaşatma ve istihdam sağlama amacıyla Halk Eğitim ve ASO Müdürlüğü tarafından Paşaköy ve Orhanlı Köyünde açılırken kursa 48 kursiyer katıldı.
Orhanlı köyünden iğne oyası kursuna 15 kişi, hazır gereçlerle yapılan nakışlar kursuna 18, Paşaköy'den tığ oyası kursuna katılan 15 kursiyere belgeleri protokol tarafından verildi.
Orhanlı Köyü'nde açılan kurslarda ayrıca 7 yabancı uyruklu kursiyerinde bu kurslardan yararlandığı belirtildi.
Sertifika dağıtım töreni sonrası el sanatlarını eşi ile beraber inceleyen Vali Turhan, kursiyerler ile birlikte fotoğraf çektirdi.
Köy Çerkez oyunları gösterisi büyük beğeniyle ve alkışlarla izlenirken, törene katılanlara Yöresel Çerkez yemekleri ikram edildi.
Köylü kadınlarla sohbet eden Vali Turhan, ilköğretim okulu öğrencilerine ve köylü çocuklara oyuncak hediye etti.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli