Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Ekonomiye Can Suyu Paketi

Ekonomiye Can Suyu Paketi

Hükümet dört önemli adımla ekonomide muslukları açıyor. İşsizlere ve esnafa kredi, teknolojiye fon ve büyük projelere borçlanma imkânı verilecek

Hükümet dört önemli adımla ekonomide muslukları açıyor. İşsizlere ve esnafa kredi, teknolojiye fon ve büyük projelere borçlanma imkânı verilecek
Hükümet, İstanbul kaynaklı operasyona rağmen yatırım ve iş ortamına destek için muslukları açıyor ve bu amaçla dört önemli adım atacak. Uzun süredir işsiz olup da küçük sermaye ile iş kurmak isteyenlere mikro finans desteği sağlanacak. Küçük esnaf, işletmelere bu yılın sonuna kadar 12 milyar liraya yakın kredi kullanımının önü açılacak.
Mikro kredi desteği
Ekonomi yönetimi yatırımlar ve istihdamın artırılması için bir dizi stratejik kararı uygulamaya koyuyor. Hazine de buna destek vermek için kapsamlı bir çalışma yürütüyor. Bunun ilk adımını küçük sermaye ile iş kurmak isteyenlere mikro kredi desteği oluşturuyor. Mikro kredide uzun süreli işsizlere öncelik verilecek. Teknolojiye yönelik yatırımlar için de kredi musluğu açılıyor. Ar-Ge çalışmalarına destek veren projelere Hazine fon desteği sağlanacak. Yaklaşık iki yıldır üzerinde çalışılan Fonlar Fonu`nun çerçevesi de tamamlandı. Buna göre, Hazine belirli kriterlere uyan mevcut ya da yeni kurulacak özel sektör fonlarına para aktaracak. Bu fonlar, girişim sermayesi yatırım fonları ve diğer yatırım fonları aracılığıyla girişimcilerin projelerini destekleyecek.
Küçük esnafa 12 milyar
Küçük esnaf ve işletmelere bu yıl 2 milyar liraya yakın kredi kullandırılacak. Halk Bankası kredileriyle bu yıl 520 milyon lira kaynak ayrılırken, Hazine`nin faiz desteği ile küçük esnaf ve işletmelere 2 milyar liraya yakın kredi kullanımının önü açılmış oldu. Böylece 2014`te 10 milyar lira öngörülen esnaf kredilerinin toplamı 12 milyar liraya ulaşacak.
Sukuk büyük projelerde
Son yıllarda önemli bir finansman aracı olan kira sertifikası (sukuk) büyük projelere açılıyor. Türkiye`de metro, havaalanı, köprü, hızlı tren gibi büyük projelerin finansmanında kira sertifikası yöntemi de alternatif olacak.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli