Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Ekin Kitabevi´nin sahibi Hasan Kara:

Ekin Kitabevi´nin sahibi Hasan Kara:

"Büyükler, çocukların kitap tercihine saygı duymalı"

Erdek´te 14 yıldan beri hizmet vermekte olan Ekin Kitabevi´nin sahibi Hasan Kara, "Geçen yıla göre bu yıl, kitaba ilgi biraz azaldı" dedi. Geride bırakmakta olduğumuz yaz sezonunda daha çok gençlere yönelik kitap sattıklarını vurgulayan Kara, şunları söyledi:
"Gençler, daha çok internetten görerek ön bilgi sahibi oldukları kitapları satın alıyorlar. Gençlerin bir bölümü çok okurken, bir bölümü ise kitaba karşı tamamen ilgisiz. Ancak bayanların erkeklere göre daha çok kitap okuduklarını söyleyebilirim. Yetişkin bayanlar, daha çok duygusal kitaplar okurken, erkekler ise inceleme-araştırma kitaplarını tercih ediyor. Bu arada genelde güncel siyasi ağırlıklı kitaplara da ilgi gösteriliyor."
Anne-babalar ve büyüklerin, çocuklarına okuma şevki aşılamaları için onları kitap seçimi konusunda onları serbest bırakmaları gerektiğine dikkati çeken Kara, "Büyükler, daha çok klâsik kitapları tercih ettiklerinden, çocuklarını da bu kitapları okumaya yönlendirmek istiyor. Oysa çocuklar, internetten, kahramanlarını tanıdıkları kitapları okumak istiyorlar. Bu nedenle anne-babaların, büyüklerin, onları yönlendirmeye çalışmak yerine kitap seçimlerine saygı göstermeleri gerekir" dedi.
Her çeşit kitabın yanı sıra hazırlıktan KPSS´ye kadar ders kitapları sattıklarını, bu arada ithal oyuncak grubu satışı da gerçekleştirdiklerini belirten Hasan Kara, "Bu oyuncaklara bağlı lisanslı çocuk kitabı grubumuz da var. Bu kitaplar, oyuncaklarla bağlantılı. Örneğin, oyuncaklarımız arasında yer alan ´Barbie´ ve ´Örümcek Adam´ın aynı zamanda kitaplarını da satıyoruz" diye konuştu.

Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Ekin Kitabevi sahibi Hasan Kara
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli