Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Ek ders sorunu mecliste

Ek ders sorunu mecliste

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, öğretmenlerin ek ders sorununu meclise getirdi.

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, öğretmenlerin ek ders sorununu meclise getirdi.
MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, öğretmenlerin ek ders sorunlarını TBMM Başkanlığına taşıyarak konu ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından yazılı olarak cevaplandırılmak üzere soru önergesi verdi.
MHP Milletvekili Bulut, ek ders yönetmeliğinin öğretmenlerimizi mağdur ettiğini belirtti.
Öğretmenlerimizin haftayı 2 gün raporlu geçirirse o hafta 3 gün okula bile gitse sadece 1 saat ek ders alabildiklerini ifade eden Bulut, konunun çözümü için Milli Eğitim Bakanını göreve çağırdı.
MHP Milletvekili Bulut, ek ders yönetmeliği başta sınıf öğretmenlerimiz olmak üzere öğretmenlerimizi mağdur etmektedir. Bir sınıf öğretmenimizin bir gün sevk aldığı ve okula gitmediği durumlarda 7 saat ek dersi kesildiğini sözlerine ekleyen Bulut, öğretmenlerimizin haftayı 2 gün raporlu geçirirse o hafta 3 gün okula bile gitse sadece 1 saat ek ders alabildiklerine değindi.
O hafta ek ders alamayacağını bilen birçok öğretmenimizin ise haftayı isterlerse raporla geçirebileceklerini işaret eden Bulut, öğretmenlerimizin haftalık maaş ve ek ders alacağı saatlerin haftanın günlerine eşit olarak bölünmesi, öğretmenlerimizin sadece okula gelemediği gün ek ders ücretinin kesilmesi konusunda bir çalışma yapılmasının gerekliliğini ifade etti.
Bulut`un, Bakan Avcı`ya yönelttiği sorular: "Öğretmenlerimizin haftalık maaş ve ek ders alacağı saatler haftanın günlerine eşit olarak bölünmesi konusunda bir değişikliğe gidilecek midir? Öğretmenlerimizin sadece okula gelemediği gün ek ders ücretinin kesilmesi konusunda bir çalışma yapılmakta mıdır?"


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli