Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Ehliyet yenileme fiyatına şok ayar

Ehliyet yenileme fiyatına şok ayar

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, ehliyet değişimi sırasında ödenecek rakamı 101 TLden 15 TLye düşürdüklerini söyleyerek, Onunla ilgili önergemiz hazır dedi

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, ehliyet değişimi sırasında ödenecek rakamı 101 TL`den 15 TL`ye düşürdüklerini söyleyerek, `Onunla ilgili önergemiz hazır` dedi
Trafik Kanunu`nda yapılacak değişiklikle 24 milyon kişinin ehliyetinin değiştirilmesi gündeme gelmişti. Bunun için, ehliyet sahibi her sürücünün yenileme için 89 TL değerli kağıt parası ödemesi; ilk kez ehliyet alacak olanların ise sınıfına göre 110 lira ila 556 lira arasında değişen tutarlarda ehliyet parası ödemesi planlanmıştı. Ancak bu planlara, sosyal medyadan çığ gibi tepki yağmıştı.
MALİYE BAKANI DEVREYE GİRDİ 
Twitter`da konuyla ilgili açılan#Ehliyeticin101TLveremem hashtagi en çok konuşulan ve üzerine yorum yapılan konu olmuş; gelişmeler üzerine Maliye Bakanı Şimşek konuyla ilgili Twitter`da bir açıklama yapmıştı.
Şimşek, açıklamasında "Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanımız ile konuştum. Ehliyet yenileme ücreti yeniden gözden geçirilecek! Ama ücret maliyetin altında olmayacak." ifadelerini kullanmıştı.
MALİYET FİYATINA
Mehmet Şimşek`in twitinin ardından, AK Parti TBMMGrubu da harekete geçti. AK Parti adına verilecek olan bir değişiklik önergesi ile, ehliyet değiştireceklerin yeni ehliyetin sadece "maliyetini" ödemesi hükme bağlanacak.
ÇİPLİ OLACAĞI İÇİN 15 TL
Maliyet konusunda ise ortaya değişik rakamlar atılıyor; Muhalefet milletvekilleri bir sürücü belgesinin maliyetinin 5TL olduğunu söylüyorlar.
Ancak Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı AK Partili Lütfi Elvan, 5 TL`lik maliyetin mevcut çipsiz ehliyetlerin maliyeti olduğunu, yeni ehliyetlerin çipli olacağını, bunun maliyetinin de bu rakamdan biraz daha yüksek olacağını söyledi.  Çipli ehliyetlerin maliyetinin de yaklaşık 15 TL olacağı ifade ediliyor.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı